Karjeras atbalsta pasākums "Nākotnes profesija"

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 19 Aprīlis 2018 09:45

 Aprīlī Valmieras Pārgaujas sākumskolā notika projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ( projekta nr. 8.3.5.0/16/I/001) ietvaros plānotais un finansētais pasākums “Nākotnes profesija”.

  Pie skolēniem ciemojās divas dažādas lektores. 1.-3.klašu skolēni kopīgi ar lektori Solvitu Drukmani nodarbībās noskaidroja un uzzināja, kādas profesijas būs nepieciešamas nākotnē, kad viņi būs izauguši (piemēram, robotikas speciālists, datorgrafiķis, maketētājs, tulks, viedo tehnoloģiju speciālists), kā arī  ieguva  informāciju par nepieciešamajām prasmēm, spējām un izglītības iespējām.

   1. klašu skolēni karjeras konsultantes Jolantas Priedes vadībā noskaidroja, ko ikdienā dara karjeras konsultants. Meklējot multiplikācijas varonim Tīģerim atbilstošāko profesiju, ikviens skolēns izteica savus profesiju variantus, salīdzināja sevi ar attēlos redzamo varoni, izvērtēja savas spējas un prasmes.

  Asociatīvi domājot, diskutējot, vienam otru papildinot, skolēni apsprieda mākslinieka, cirka mākslinieka, klauna, aktiera, bērnudārza audzinātāja, nirēja, zemūdens pētnieka, peldētāja, zvejnieka, dizainera, krāsu jaucēja, būvnieka, plānotāja, profesionāla sportista, tiesneša, skolotāja, diriģenta, komponista, degustētāja, pavāra, pārdevēja, dārznieka, mežsarga, kurpnieka, šuvēja, inženiera ikdienas darbu.

  Nodarbības beigās skolēni secināja, ka nav viegli izvēlēties savu nākotnes profesiju, ka tas noteikti jādara pašiem un neviens cits to nevar izdarīt labāk. Ir jāizvēlas tāda profesija, kas pašam rada prieku un kas atbilst raksturam.

  Tagad skolēni zinās, ka jautājumos par savas nākotnes profesijas izvēli pēc palīdzības var doties pie karjeras konsultanta.

Valmieras Pārgaujas sākumskolas
pedagogs karjeras konsultants Inga Bērziņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator