Putni pie barotavām.

Drukāt

  Daudziem no mums ziemas periodā pie mājām, uz balkoniem vai uz loga palodzes ir putnu barotavas, kurās mēs liekam barību putniņiem. Barotavas var būt dažādas – pašu gatavotas, veikalā nopirktas vai vienkārši uz balkona kādā traukā iebērtas sēkliņas.

 

  Ja esat iesākuši ziemas periodā to darīt, tad ir jāzina, kā un ko piedāvāt putniem, kā pareizi izlikt barotavas, lai putni nebūtu apdraudēti no plēsoņām un ko tiem piedāvāt cienastā. Tāpēc piedāvāju apskatīt informatīvo materiālu, kā pareizi barot putniņus.

  Ierosinu apskatīt informatīvo materiālu, ko ir sagatavojis Latvijas putnu fonds sadarbībā ar Mammudabu. Šeit

  Vari noskatīties arī jauku filmiņu. Šeit

  Arī mūsu skolas teritorijā ir izvietotas divas putnu barotavas, par kurām rūpējas 3.b un 4.b klases. Vari doties arī tu vērot putniņus! 

Paldies 1.a klasei, kas sarūpēja putniņiem cienastu.

  Ja ir izveidota vieta, kur barot putniņus, tad sākās pats interesantākais – putnu vērošana. Pie barotavas pulcējas dažādu sugu putniņi. Ir tādi, kurus mēs pazīstam, bet atlido arī tādi, kurus ikdienā mēs neesam ievērojuši un nezinām, kas tā ir par sugu. Tāpēc, lai vērošanas process būtu interesantāks un izzinošāks, pievienoju saiti, kurā var atrast Latvijas dabas fonda izveidotu putnu noteicēju „Putni pie barotavām”. Šeit

 

Materiālu sagatavoja skolotāja Agnese Neija


Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator