Vizuālās mākslas olimpiāde. Tēma „Klusā daba”

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 22 Mai 2019 10:19

Foto: 4.- 6.klašu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieki

  Š.g. 15. maijā notika skolas vizuālās mākslas olimpiāde, kurā piedalījās 54 audzēkņi no 1.- 6.klasei. Olimpiādes tēma bija „Klusā daba”, kas tika izpildīta kombinētajā tehnikā, apvienojot guašas un aplikācijas tehniku. Gatavojoties olimpiādei, visas skolas skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādu mākslinieku darbiem,  izpētīt dažādas augļu un dārzeņu faktūras, kā arī izmēģināt

trauku rakstu daudzveidību. Tātad, gatavojoties vizuālās mākslas olimpiādei, var apliecināt, ka Valmieras Pārgaujas sākumskolas visi audzēkņi ir iepazinušies ar mākslas žanru „klusā dabu” un spēj sniegt atgriezenisko saiti - to attēlojot savā radošajā darbā.

Foto: 1.- 3.klašu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieki

  Vizuālās mākslas olimpiādē radošais darbs bija jāveic pārī, t.i., katru klasi pārstāvēja divi skolēni, kam bija jāizmanto ne tikai zināšanas un prasmes, bet arī jāprot paust attieksmi,  atbildību,  jāizrāda pašiniciatīva, jāspēj sadarboties un vienoties. Katram pāra dalībniekam bija sava loma noteiktas problēmas kopīgai risināšanai, lai tiktu paveikts kopīgs radošais darbs. Sadarbības prasmes ir vienas no būtiskākajām dzīvesprasmēm, kas ir jāprot pielietot arī mācību procesā. Tā ir uzticēšanās pārī strādājošajam, prasme sevi un otru iedrošināt, uzslavēt, kā arī prasme mācīties no kļūdām un citu veiksmēm. To nevar iemācīt ar informācijas sniegšanu, tai ir jābūt praktiskai pieredzes, domu apmaiņai, situāciju izspēlēšanai un izdzīvošanai. Tāpēc, gatavojot skolēnus olimpiādei,  katras skolotājas uzdevums bija ne vien apzināti reaģēt uz dažādām situācijām, kas spontāni rodas sadarbības procesā, bet galvenokārt mērķtiecīgi organizēt sadarbību un modelējot situācijas tā, lai darba process būtu „ražīgs”.

  „...veiksmes atslēga ir nevis iegūto zināšanu apjoms, bet gan, ko skolēns spēj paveikt ar savām zināšanām.” Olimpiādes vērtēšanas komisija atzīmēja, ka šogad sagatavoto skolēnu līmenis ir tik augsts, ka katra „Klusā daba” ir rāmja un goda vietas cienīga. PALDIES visām sākumskolas skolotājām, par olimpiādes tēmai sagatavotajiem skolēniem!

Materiālu sagatavoja vizuālās mākslas MK vadītāja Ilona Mežinska

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator