Ierakstām savu un mūsu skolas vārdu grāmatā

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 09 Janvāris 2020 14:26

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem, kuri aktīvi piedalās dažādos ar latviešu valodu un literatūru saistītos konkursos.

Pavisam nesen esam saņēmuši pateicības vārdus un grāmatas no Latviešu valodas aģentūras par piedalīšanos konkursā ,,Manas bērnības stāsts".

,,Daudzus simtus skolēnu Latvijā un pasaulē pagājušā gada rudenī pulcināja kārtējais Latviešu valodas aģentūras rīkotais konkurss. ,,Manas bērnības stāsts” mudināja atcerēties interesantākos, negantākos, arī traģiskākos brīžus maza bērna dzīvē... Varētu teikt, ka šis konkurss iezīmēja visu Latvijas bērnu ( un ārzemēs mītošo ) kopējo izjūtu modeli...

Bērniem ir unikālas spējas visu skatīt vienuviet – reālo un fantastisko, lielo un mazo, brīžiem sasaistīt tādus notikumus, parādības, priekšmetus, kas pieaugušam cilvēkam liktos pilnīgi neloģiski un bezjēdzīgi. Bet varbūt tur arī slēpjas skaistums” – tā par šo konkursu un tā dalībniekiem grāmatas ,,Manas bērnības stāsts” ievadā  raksta redaktors Valdis Rūmnieks.

Mūsu skolu šajā konkursā pārstāvēja Dārta Asarīte, Aļesja Kovaļova, Marta Elizabete Bilsēna, Emīlija Brīkše un Čarlzs Džons Grenjers. Visu skolēnu darbi bija ļoti labi un interesanti uzrakstīti, tomēr vēlīgāka žūrija bija Aļesjai, Martai un Čarlzam. Šo trīs skolēnu darbu fragmenti ir iekļauti Latviešu valodas aģentūras 2019. gadā izdotajā grāmatā.

Šajā pašā gadā kā dāvana Latvijas simtgadei tika izdota vēl viena Latviešu valodas aģentūras grāmata ,, Kas manu tautu dara stipru. What Makes My Nation Strong”, kurā tika iekļauti labākie no labākajiem 2017.gada darbiem. No 900 skolēnu darbiem grāmatai tika atlasīti 19. Fragmenti publicēti latviešu un angļu valodās. Šo darbu vidū ir mūsu skolas skolnieces Elīzes Annas Bušas darbs.

Paldies par paveikto gan skolēniem, gan viņu ģimenēm par atbalstu, gan skolotājām, kuras rosināja un aicināja piedalīties šajā konkursā! Mūsu skolas vārds ir lasāms daudzu citu, bet ne visu Latvijas un ārzemju izglītības iestāžu vidū. Varam būt pamatoti lepni!

Latviešu valodas MK vadītāja I. Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator