Ulda Ausekļa dzejoļu ilustrāciju izstāde

Drukāt

Foto:  Kopā ar dzejnieku Uldi Ausekli izstādes atklāšanas dienā 25.novembrī Valmieras integrētajā bibliotēkā

  Novembris, tas ir mēnesis, kad savu dzimšanas dienu svin ne tikai Latvija, bet arī - pazīstamais dzejnieks, grāmatu izdevējs un tulkotājs Uldis Auseklis. Un tieši šogad viņam ir 75 gadu jubileja. Valmieras mākslas vidusskola sadarbībā ar Valmieras integrēto bibliotēku organizēja vizuālās mākslas konkursu „Ulda Ausekļa dzejoļu ilustrācijas”.

Foto:  Vizuālās mākslas konkursa „Ulda Ausekļa dzejoļu ilustrācijas” dalībnieki ar saviem radošajiem darbiem

  Konkursā varēja piedalīties 1.-12. klašu skolēni, kuriem bija iespēja padziļināt zināšanas un pilnveidot prasmes vizuālajā mākslā, izpaust iztēli un fantāziju, lasot un ilustrējot Ulda Ausekļa dzejoļus. No mūsu skolas konkursam tika pietekti 19 skolēni - Tīlena Alise Elizabete 3.B klase, Kovaļova Aļesja 4.A klase, Upe Kristaps 4.A klase, Purava Paula 4.B klase, Brence Rūta 4.B klase, Vektere Dārta 4.B klase, Majore Santa 4.C klase, Ivanova Alīna 4.C klase, Deičmanis Kristiāns 4.D klase, Babre Loreta 4.D klase, Puķīte Sofija Kristīne 4.C klase, Ivanova Alīna 4.C klase, Everte Anete 5.A klase, Miķelsone Ance 5.B klase, Demitere Dārta Alise 5.D klase, Treija Elīza Terēze 6.A klase, Barisa Unda 6.B klase, Lazdinska Rūta Luīza 6.B klase, Kiļupe Laura Luīze 6.B klase.

  Konkursa dalībnieki tika aicināti ierasties uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar dzejnieku Uldi Ausekli 25.novembrī Valmieras integrētajā bibliotēkā, kur notika arī uzvarētāju apbalvošana. Skola, par piedalīšanos konkursā, saņēma pateicību ar dzejnieka autogrāfu un galda spēli „Atrodi sevi Eiropā!”. Bet, par vienu no labākajiem radošajiem darbiem, tika atzīts arī mūsu skolas audzēknes - Undas Barisas darbs, kas tika veltīts dzejolim par Latviju. Izstādes atklāšanas dienā skolēniem bija iespēja redzēt un dzirdēt „dzīvu dzejnieku”, ieklausīties mūziķa Ulda Fridrihsona dziesmās un ģitāras spēlē, kad dzejolis pārtop par dziesmu. Izstāde ir apskatāma līdz 16.decembrim Valmieras integrētajā bibliotēkā. Laipni gaidīti!

Materiālu sagatavoja vizuālās mākslas skolotāja Ilona Mežinska

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator