Vokālais ansamblis „LAI SKAN!” 5. Latvijas bērnu un jauniešu mūzikas un mākslas festivālā ”TOŅI UN PUSTOŅI”

Drukāt

  Mūsu skolas skanīgākais ansamblis „Lai skan!” 1. un 2. jūnijā piedalījās 5. Latvijas bērnu un jauniešu mūzikas un mākslas festivālā ”TOŅI UN PUSTOŅI” Bauskā.

 

  Šis pasākums notiek reizi piecos gados vizuālās mākslas kolektīviem, tāpat kā mūzikas un deju kolektīviem dziesmu un deju svētki. Tāpēc mums bija liels prieks, ka bijām izvēlēti papildināt šo pasākumu no mūzikas kolektīvu puses .Iegūstot augstāko pakāpi un  2. vietu B vidējā grupā valstī , mums tika dota iespēja parādīt sevi 20 minūšu garā programmā vairākās vietās Bauskā- PII”’ Zīlīte”’ ,centralizētā grāmatvedības nodaļā. Konkursa „Balsis” laureātu koncertā Sv. Gara luterāņu baznīcā un otrā dienā dziedājām Bauskas pils pagalmā. Šī koncerta laikā mūs pārsteidza liels vējš un lietus, bet tas nenobaidīja meitenes, kuras brīnišķīgi parādīja savas skanīgās balsis, dziedot atbilstošu dziesmu laika apstākļiem- „Pūt, pūt , vējamāt!”’, tā parādot, ka ne vējš, ne lietus nenobaidīs tos, kuriem dziedāšana ir sirdslieta.

  Kā jau svētkos, bija arī gājiens ,kur kopā varēja redzēt visu šī festivāla dalībniekus.

  Otrās dienas rīts iesākās ar jauku rīta rosmi mūzikas pavadījumā Bauskas estrādē, kur atraktīvu aerobikas treneru vadībā meitenes priecīgi izkustināja rokas un kājas ,lai atkal varētu doties tālajā ceļā un mītnes vietu Bauskas pilsētas pamatskolā, lai mielotos ar ļoti garšīgajām pusdienām.

  Bija liels prieks, ka pēc pēdējā koncerta Bauskas pils pagalmā, VISC koordinatore Antra Strikaite teica- uz tikšanos nākoša gada konkursā „Balsis”’. Četrus gadus mūsu skolas vārds ir bijis nešķirams ar konkursa „Balsis” finālu.

  Sakām lielu paldies skolas direktoram par materiālo atbalstu ,lai mēs varētu piedalīties šajā festivālā.

  Paldies ansambļa meitenēm, nu jau mūsu skolas absolventēm- Amandai Farnastei, Samantai Markus, Kristiānai Hānei, Beatrisei Jaunītei , Rutei Nikolai Ērglei  par izturību mērojot garos attālumus ar kājām uz koncertu vietām.

Lai skan arī turpmāk!

Vokālā ansambļa „Lai skan!” vadītāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator