Mūsu ekskursija uz Tērveti

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 23 Oktobris 2015 09:01


  Šī gada 16.oktobrī mēs ar klasi braucām ekskursijā uz Tērveti. Brauciens autobusā bija ļoti jautrs, jo mēs daudz jokojāmies un smējāmies. 
Kad aizbraucām uz Tērveti, izrādījās, ka A.Brigaderes muzejs bija slēgts. Bija sanācis kāds pārpratums. Mēs nenoskumām, pārgājām pāri tiltiņiem, noklausījāmies, ko stāstīja skolotāja, un devāmies tālāk.
  Tērvetes dabas parkā bija daudz ko redzēt un darīt. Ļoti patika Gaisa takas, Rūķīšu mežs, skatu tornis un Pasaku mežs ar atrakciju laukumu. Braucām arī zirga pajūgā un mazā bānītī.
  Kad satumsa devāmies uz Tērvetes 12.gadsimta koka pili, kur mūs sagaidīja gide un pastāstīja par seniem laikiem.
  Tālāk mūsu ceļš veda mājup.

 


Dabas parkā man vislabāk patika Rūķīšu ciems un Pasaku mežs. Gaisa trasē sākumā bija bailīgi un sala rokas, bet pēc tam viss bija labi. Bailes pārgāja. 

(Dāvis no 6.b klases)

Man ļoti patika brauciens ar zirgu. Arī skatu tornis bija labs. Tas bija ļoti augsts, un no tā varēja redzēt mežus, lauksaimniecības tehniku, laukus, cilvēkus. To visu varēja redzēt ar tādu īpašu binokli, kas pietuvina visas lietas.

Patika arī Pasaku mežā atrakciju laukumā, kur mēs visi spēlējām “Inficētos” un izskrējāmies no sirds. Pēc tam gaidījām bānīti, kurš mūs aizveda līdz info centram.

(Daniels )

Bānītis mūs veda divas pieturas, lai gan bija samaksāts par vienu. Vadītājs teica, ka tas esot tāpēc, ka mēs esot labi uzvedušies. Kad bānīša vadītājs izkāpa, mēs, visa klase, skaļi teicām : paldies!

( Jete )

Vakarā mēs vēl braucām uz Tērvetes pili. Tā atradās stāvā kalnā un bija ļoti veca. Iekšā mēs varējām apskatīt, kāda šī pils izskatījusies agrāk. Otrajā stāvā bija vairogi un bruņukrekli, zobeni. Mēs varējām paturēt gan bruņas, gan zobenu un uzlikt galvā bruņucepuri. Gide stāstīja par seniem notikumiem.

(Rihards )

Pēc manām domām, šajā ekskursijā nebija brīžu, kas man nepatiktu. Ja nu vienīgi tas, ka muzejs bija slēgts. Laiks arī bija labs. Klase ļoti draudzīga, jautra. Man ļoti patika šī ekskursija. Paldies skolotājai par šo braucienu! 

( Anna )

  

Sagatavoja klases audzinātāja Ilona Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator