Putni un mēs

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 03 Decembris 2015 09:04

  Mēs 3.b klase pagājušajā mācību gadā iesaistījāmies Latvijas ornitoloģijas biedrības skolu programmā „Putni un mēs”. Šajā programmā mēs esam pieteikuši sevi kā dalībskolu, nesot savu skolas vārdu Latvijas mērogā. Katra dalībskola saņem ieteikumus, kas būtu jāizdara. Vieni no galvenajiem uzdevumiem ir jāiepazīst Latvijas putni, ziemas periodā jābaro putniņi, jāvēro tie pie barotavām, jāizliek putnu būrīši, jātīra iepriekš izliktie. Protams, arī citas aktivitātes, kas saistītas ar putnu dzīves izzināšanu.

  Pagājušais mācību gads izvērtās diezgan izzinošs un interesants. Reiņa tētis sagādāja skaistu putnu barotavu, kurā regulāri izlikām putniņiem barību. Noteiktās dienās vērojām putnu barotavu un veicām pierakstus par putnu skaitu un sugām. Pavasara sākumā veidojām sienas avīzi par putnu sugām, kas viesojās pie mūsu barotavas. Pie mūsu barotavas bija paviesojušās 14 putnu sugas. Pavasarī izlikām jaunus putnu būrīšus, kā arī iztīrījām iepriekšējā gada būrīšus. Tīrīšana izvērtās ļoti interesanta. Varējām iepazīties ar materiāliem, ko putni bija izmantojuši ligzdas gatavošanai. Tur atradām gan konfekšu papīrīšus, gan gumijas, gan auduma strēmelītes.



  Pelēkā vārna bija biežs ciemiņš pie mums. Bieži viņa lūkojās iekšā pa mūsu klases logu, sēžot pie loga augošā krūmā. Vienreiz mūs apciemoja cekulzīlīte, kas parādīja sevi visā savā krāšņumā.


  Pavasarī pretim mūsu klases logiem augošā priedē, pelēkā vārna bija uztaisījusi ligzdu un perēja savus mazuļus.

  Latvijas ornitoloģijas biedrība mūs novērtēja kā vienu no čaklākām dalības skolām Latvijā. Balvā saņēmām jauku un izzinošu grāmatu par putniem, kur varam arī iepazīties ar putnu balsīm, kā arī mums ir dota iespēja darboties kopā ar kādu no Latvijas ornitologiem.


  Šogad turpinām savu iesākto darbu un aicinām mums piebiedroties arī citus interesentus no mūsu skoliņas. Mums ir jaunas idejas un jauni mērķi. Tas ir interesanti un jautri!


 

Skolotāja Agnese Neija

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator