Tikšanās ar robežsargiem

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 15 Novembris 2016 08:26


  7.novembrī pie mums skolā ieradās robežsargi, lai pastāstītu par savu profesiju, darbu ar  suņiem un daudzko citu. Paēduši pusdienas, varējām sēdēt un klausīties par tik interesantu tēmu. Mums stāstīja,  cik smagi jāstrādā, lai kļūtu par robežsargu, kuras Latvijas robežas viņi apsargā. Rādīja arī īsu video.

 

   Visi sēdēja klusi un uzmanīgi klausījās, bet, kad ciemiņi sāka stāstīt par suņiem, kas robežsargiem palīdz darbā, varēja dzirdēt sačukstēšanos par to, cik suņi ir mīļi.

   Tālāk stāstījums bija par tehniku, ko robežsargi izmanto savā darbā - motocikliem, busiem, īpašām ierīcēm, ar ko novērot laivas, kas atrodas ūdenī. Ir arī speciāli traktori.

   Pēc interesantā stāstījuma mūs aicināja piecelties un doties uz sporta zāli. Tur mūs sagaidīja vīrietis ar suni. Viņš parādīja, ko prot viņa suns. Tas lēca tik ātri un skrēja vēl ātrāk. Suns tik smieklīgi gāja atpakaļgaitā, ka bija grūti nesmaidīt.Viņš uztaisīja lielas acis, izbāza mēli un krustodams kājas lēnām līda atpakaļ.

   Kad pirmais suns izgāja ārā no zāles, ienāca sieviete ar savu suni. Zemē nolika sešas kastes, kurās it kā atradās narkotiskās vielas. Suns bez jebkādām grūtībām tās atrada.

   Tad skolotājai bija jāizvēlas divi skolēni, kas ies strādāt ar suni. Viena bērna kabatā paslēpa tās pašas vielas, kas bija kastēs. Sunim vajadzēja atrast noslēpto. Viņš to izdarīja ļoti ātri. Tad noskanēja zvans, un mums bija jādodas uz klasi. Visi aizgāja apmierināti un priecīgi. Man ļoti patika šī tikšanās ar robežsargiem un viņu suņiem. 

                                                                                              Marta Kazaka 4.a klase

Audzinātāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator