Smilšu māksla

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 23 Novembris 2016 08:50

  Mēs - Unda Barisa un Laura Luīze Kiļupe no 6.b klases - piedalījāmies Lāčplēša dienai veltītā pasākumā. Tajā bija divas radošās darbnīcas, kas bija saistītas ar smiltīm un  Andreja Pumpura eposu „Lāčplēsis”. Tie bija smilšu kino un smilšu aplikācijas.

  Zane Pumpure Prāmniece, kura ir Andreja Pumpura pēctece, mums demonstrēja smilšu kino, un viņai tas izdevās ļoti labi. Pēc tam mums katram bija iespēja zīmēt smiltīs. Zīmējumā bija jāattēlo Lāčplēsis un ko viņš darītu, ja būtu nonācis Valmierā.

 Mēs uzzīmējām, ka Lāčplēsis ar laika mašīnu ir nokļuvis pie Svētā Sīmaņa baznīcas un uzdūris uz sava zobena čipšu paku. Zīmēšana ar smiltīm ir mazliet dīvaina, neierasta, bet tomēr patīkama.

 Tālāk mūs gaidīja smilšu aplikācijas. Katram no mums bija ar smiltīm jāizkrāso Lāčplēsis. Smiltis bija vizdažādākajās krāsās. Krāsošana ar smiltīm notiek šādi- katra daļa, kas jāizkrāso atsevišķā krāsā, ir aizklāta ar uzlīmi. Uzlīmi noplēš, atstājot lipīgu virsmu, uz kuras uzber smiltis. Krāsainās smiltis pielīp pie zīmējuma, atstājot iekrāsotu laukumu. Pats interesantākais ir tas, ka smiltis ir mazi akmens gabaliņi. Mēs nekad nebijām domājušas, ka ar maziem akmens gabaliņiem var paveikt tik daudz.

 Pasākums bija ļoti interesants. Tas mums deva iespēju izmēģināt ko jaunu un vēl ne tik populāru. Iesakām visiem kādreiz radoši izpausties, veicot smilšu kino un smilšu aplikācijas.

 

Unda Barisa no 6.b klases

Skolotāja Ilona Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator