KOSMOSS IKDIENĀ

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 10 Februāris 2017 08:22

  25.janvārī mēs ar 4.a klasi devāmies uz Valmieras Integrēto bibliotēku, lai apskatītu izstādi ,,Kosmoss  ikdienā’’.  Intervējot bibliotekāri Līgu Bujani, uzzināju, ka izstāde ir atceļojusi no Cēsīm – Z(in)oo centra.

  Izstādē varējām uzzināt interesantus faktus  par kosmonautu dzīvi, kosmosu, ēdienu ārpus Zemes atmosfēras, dažādiem materiāliem, GPS satelītiem un daudz ko citu.  Bija iespēja izmēģināt spēles un eksperimentus. Vispopulārākā no spēlēm bija GPS satelītu spēle, kurā bija jānosaka GPS satelītu signāla saskaršanās punkts.

  Citās spēlēs - eksperimentos bija jādarbojas ar saules paneļiem. Tie jāpaceļ pret gaismu, lai mazā mājā iedegtos gaisma. Vajadzēja kustināt enerģijas rādītāju un iekustināt fēnu. Blakus varēja izlasīt vairāk par šiem paneļiem, piemēram, ka  jau kopš 1960. gada vadošais saules paneļu izpētes un attīstības centrs ir….. NASA! 

  Spēlē - eksperimentā par siltumu bija iespēja noteikt un salīdzināt divu dažādu gaismu spuldžu siltumu.

  Pēc izstādes apskatīšanas mēs devāmies uz lasītavu, lai noskatītos video ,,Desmit fakti par kosmosu”.   Kad video beidzās,  mums iedeva A4 lapas, lai mēs varētu uzrakstīt atsauksmi par izstādi.

  Kā man patika izstāde? Man tā ļoti patika. Ja jūs interesē kosmoss, iesaku aiziet uz šo izstādi. Kas zina, varbūt kādu dienu mēs visi varēsim lidot uz Mēnesi un pieskarties zvaigznēm!

Marta no 4.a klases

Skolotāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator