Mūsu audzēkņi Sajūtu parkā izveidojuši kukaiņu mājas

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 19 Aprīlis 2017 19:44

Foto: valmieraszinas.lv

  Trešdien, 19.aprīlī, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā tika izstādītas trīs kukaiņu mājas. Šie vides objekti tapa sadarbībā ar Valmieras Pārgaujas sākumskolas (VPS) 4.c klasi, portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja Vidzemes Olimpiskā centra mārketinga speciāliste Jolanta Dukure.

 

  VPS 4.c klase piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas rīkotā projektā “Sporto visa klase”, kurā vērtējums mācību gada laikā veidojas no vairākiem komponentiem: stafešu sacensību rezultātiem, fizisko testu rezultātiem, klases vidējās atzīmes un labā darba, ko veic visa klase. “Par šo uzdevumu visas klases saņem vienādu punktu skaitu, jo viens no mērķiem šim projektam ir mudināt skolēnus rūpēties par citiem un veikt labus darbus. Projekta ietvaros esmu Valmieras Pārgaujas sākumskolas 4.c klases olimpiskā audzinātāja. Kopīgi ar bērniem nolēmām iziet ārpus ierastās skolas vides un paveikt labo darbu šeit – Sajūtu parkā. Skolēnu paveiktais darbs priecēs visus parka apmeklētājus un kalpos kā vides izglītības elements, ļaujot iepazīt tuvāk kukaiņus.”

  Divas no skolēnu veidotajām kukaiņu mājām izvietotas kokos, bet viena, “Kukaiņu Spā”, atrodas uz zemes. Visi trīs objekti ir veidoti no dabīgiem materiāliem – koka, korķa, čiekuriem, mulčas u.c.

Raksts pārpublicēts no Valmieraszinas.lv

  19. aprīlī 4.c klase devās uz Sajūtu parku, lai projekta “Sporto visa klase” ietvaros veiktu labu darbiņu – izveidotu kukaiņu viesnīcu un kukaiņu SPA. Šim darbam jau iepriekš bijām gatavojušies – vienojāmies par materiāliem, kas nepieciešami, lai kukaiņu mājas izdotos tādas, kādas bijām iecerējuši. Sagādājām zariņus, pagales, koka ripas, čiekurus, zīles, sūnas, ķieģelīšus, salmus. Plānotais darbs tika izdarīts  - parkā tika uzstādītas 3 kukaiņu mājas. Divas no tām apskatāmas kokos. Esam priecīgi un gandarīti par padarīto.Ceram, ka mūsu kukaiņu mājas iepriecinās ne tikai tās iemītniekus, bet arī parka apmeklētājus. Sakām arī paldies mūsu olimpiskai audzinātājai Jolantai Dukurei par viesmīlību un palīdzību, uzņemot mūs Sajūtu parkā.

4.c klases bērni un audzinātāja

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator