“Sporto visa klase” trešā sezona noslēgusies

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 22 Mai 2017 09:24

  Ar finālsacensībām “Zemgales Olimpiskajā centrā” Jelgavā šodien noslēdzās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta “Sporto visa klase” trešā sezona. Visa šī mācību gada garumā 130 3., 4. un 5.klases no visas Latvijas sportoja piecas reizes nedēļā un šodien sešas labākās trīs vecuma grupās no katra reģiona tikās projekta finālsacensībās.

  “Šis ir bijis neaizmirstams piedzīvojums daudziem skolēniem visa mācību gada garumā un tādēļ vēlos pateikties visiem dalībniekiem, pedagogiem un vecākiem par atbalstu un vēlmi sportot piecas reizes nedēļā. Esam ieguvuši plašu atbalstu, jo projekts “Sporto visa klase” ir interesants, radošs un pozitīvs pasākums, kas nostiprina bērnu veselību, uzlabo stāju, dod iemaņas strādāt komandā un motivāciju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm”, izsakās projekta idejas autors un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

  “Raugoties finālsacensības, nevienu brīdi mūs nepameta sajūta, ka sekojam līdzi lielām sporta sacensībām, kas aizrauj to dalībniekus un skatītājus. Paldies, visiem dalībniekiem un tiekamies projekta ceturtajā sezonā.”

 Lai noskaidrotu finālsacensību dalībnieces trijās vecuma grupās, projekta gaitā dalībniekiem bija jāveic vispārējās fiziskās sagatavotības testi, atlases sacensības stafetēs, labais darbs ar moto “Visi kopā mēs to varam!”, kā arī tika vērtētas skolēnu sekmes.

  Fināla sacensībās Valmieru pārstāvēja Valmieras Pārgaujas sākumskolas 5.d klase, kas ieguva 54,5 punktus.

  Finālsacensību dalībniekiem bija jāveic ne tikai vairākas stafetes un jāatbild uz zināšanu konkursa jautājumiem, bet arī žūrijas locekļiem bija jārāda iepriekš sagatavots priekšnesums “Tikai mēs tā protam”.

  Finālsacensību dalībniekiem bija jāpierāda sevi gan stafešu sacensībās, gan zināšanu konkursā par Olimpisko kustību, gan arī aktīvi jāatbalsta savi pedagogi, kuriem bija nozīmīga loma uzvaras kaldināšanā. Tāpat visas dienas garumā sacensību dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Zemessardzes ekipējumu, inventāru un autotransportu. 

Raksts pārpublicēts no valmieraszinas.lv

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator