Skaļā lasīšana

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 20 Oktobris 2017 13:31

 11.oktobrī mēs, 5.a klase kopā ar audzinātāju, bijām uz Valmieras bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļu, lai piedalītos skaļās lasīšanas nodarbībā. Līdzi bija jāņem sava grāmata un jāpadomā, kuras lappuses šajā grāmatā ir visinteresantākās. Tās vajadzēja izteiksmīgi nolasīt visiem priekšā.

 

 Bibliotekāre mums pastāstīja par skaļās lasīšanas konkursu un parādīja video par to, kā šādu konkursu rīko Nīderlandē, kur tas ir ļoti populārs. Lasītāji sēdēja lielos, skaistos krēslos un lasīja grāmatas pie mikrafona. Žūrija vērtēja stingri.

 Mūsu klasei arī bija iespēja lasīt, sēžot mīkstā atzveltnes krēslā un iejūtoties grāmatu varoņu lomās. Pēc lasīšanas mēs mācījāmies izmantot 3 P metodi: paslavē, papildini, pajautā! Tas bija interesanti un jautri.

 Arī es varēju lasīt savu izvēlēto fragmentu. Man tas ļoti patika. Vēl lasīja trīs bērni, kuru vidū bija arī viens puisis. Viņš lasīja ,,Grega dienasgrāmatu”, un viņam tas padevās lieliski.

 Domāju, ka mēs visi guvām jaunu pieredzi un labi pavadījām laiku. Lasīšana mums noteikti noderēs turpmākajā dzīvē un arī šobrīd gandrīz katrā mācību priekšmetā vajag labi lasīt.

 Novēlu mums visiem daudz interesantu notikumu un pozitīvu pieredzi!

Madara Papova no 5.a klases.

Skolotāja Ilona Ozoliņa.

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator