6.D klase piedalās eksperimenta ,,KĀ FIZISKĀS AKTIVITĀTES IETEKMĒ SKOLĒNU MIEGA KVALITĀTI" noslēguma pasākumā

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 15 Mai 2018 12:33

Foto: Toms Norde

  Ikdienā sportojot un kustībā pavadot vairāk laika, ir ne tikai ciešāks miegs, bet arī vieglāk pamosties no rīta – noskaidrots Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Mobilā Telefona (LMT) projekta “Sporto visa klase” fizisko aktivitāšu eksperimentā. 

   Eksperimenta laikā no pagājušā gada novembra līdz šī gada februārim 37 skolēni no Valmieras Pārgaujas sākumskolas 6.klases valkāja mobilo sakaru operatora LMT piešķirtās “Garmin” sporta viedaproces, kas ik dienas fiksēja dalībnieku fizisko aktivitāti un miegā pavadītās stundas. Eksperimenta dalībnieki arī atbildēja uz aptaujas jautājumiem par saviem gulēšanas, fizisko aktivitāšu un datora lietošanas paradumiem.

  Eksperimenta rezultāti liecina – bērni, kuri piedalījās projektā “Sporto visa klase”, vidēji dienā sporto 20 minūtes vairāk nekā skolēni no paralēlklases, kuri savā ikdienas ritmā neko nemainīja. “Sporto visa klase” dalībnieki daudz labprātāk izvēlas pavadīt laiku fiziskās aktivitātēs un atzīst: lai gan miegā pavada apmēram tādu pašu – nepietiekamu – stundu skaitu un mostas apmēram vienā laikā kā pārējie, pamosties ir daudz vieglāk un stundu laikā mazāk nāk miegs.

Eksperimentam noslēdzoties, LMT sadarbībā ar LOK dāvināja 6.b klasei piemiņas balvas.

plašāka informācija šeit

raksts pārpublicēts no olimpiade.lv

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator