Radošie darbi

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 28 Februāris 2019 16:17

Uzzīmē savu "Ziemas pasaku"!

Varbūt Tu zini, kur mūsdienās dzīvo pasaka? Vai to ir viegli attēlot un ilustrēt? 4.klašu skolēni gan zina... jo kāds no vizuālās mākslas stundas uzdevuma mērķiem bija vēstījums ar aicinājumu veidot radošo darbu "Ziemas pasaka". Pirms uzsākt praktisko darbošanos, skolēniem bija jāsagatavo un jāizbur neliels apraksts no savas izdomātās pasakas. Šogad ziemai sniega netrūka, tāpēc arī pasakas bija rakstītas un veidotas ar lielu sniega daudzumu – sniegavīriem maziem un lieliem, ledus mājām, sniega un vēja mātēm, bērniem, kas bauda ziemas prieku, zvēriem, kas atstāj savu pēdu nospiedumus dziļajā sniegā.  Viss notiek tagad un tūlīt. Un pasaka var sākties. Darbiņi tikai veidoti gan zīmētā, gan grieztā aplikācijas tehnikā, bet galvenie varoņi un objekti tika izkārtoti "tuvāk - tālāk", radot telpiskuma ilūziju. Katrs skolēns iepazīstināja klasi ar īsu pasakas izklāstu, saņemot skolotājas un klasesbiedru vērtējumu, kā arī atzinību par pasakas idejas un ilustratīvo daļu.

Vizuālās mākslas kabinetā ir tapušas un ilustrētas vairāk nekā 90 pasakas. Katra pasakas rosina skolēnu domāt un rūpēties par emocionālajām un garīgajām vērtībām, rodot atziņas savai dzīvei. Katra pasaka iedrošina, mudina un rosina sapņot... Paldies visiem 4.klašu skolēniem par ziemīgajām PASAKĀM!

 vizuālās mākslas skolotāja Ilona Mežinska

Interesantāko pasaku ilustratori 4. a klasē: Samanta Klaucāne, Miks Rainers Eglītis, Luīze Estere Vilne, Elīza Zaķe, Marta Ploriņa, Zane Rēzija Rudzīte, Anete Rozīte.

Interesantāko pasaku ilustratori 4. b klasē: Adelīna Kārkliņa, Rūdis Zariņš, Marta Selecka.

Interesantāko pasaku ilustratori 4. c klasē: Enija Podniece, Marta Elizabete Bilsēna, Kate Burova, Katrīna Dzērve – Tāluda.

Interesantāko pasaku ilustratori 4. d klasē: Nikola Vigule, Roberts Kļaviņš, Vanesa Šalna, Marta Luīze Pētersone, Anete Stanka, Annija Liepiņa.

Interesantāko pasaku ilustratori 4. e klasē: Adriana Vilka, Dārta Asarīte, Samanta Maksimova, Paula Šeņavska, Zane Zariņa.

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator