Izstāde ,,Veltījums Dzejas dienām 2019”

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 30 Oktobris 2019 09:30

 

Jau kuro gadu pēc kārtas Valmieras Pārgaujas sākumskolā tiek atzīmētas Dzejas dienas, aicinot un iesaistot 4.- 6.klašu skolēnus aktivitātēs, kas saistītas ar dzeju, tās izpausmēm un daudzveidību.

Šogad skolēni tika aicināti būt dzejniekiem un sacerēt pašiem savus dzejoļus par vidi, kurā viņi atrodas, iemācīties tos norunāt no galvas prezentācijā, pievēršot uzmanību gan izvēlētajai vietai, gan muzikālajam pavadījumam un savam tēlam. Skolēni mācījās pamatot savas izvēles un strādāt radoši, sasaistot visus iepriekš minētos elementus. Turklāt pie viena darba tika strādāts divos mācību priekšmetos – literatūrā un angļu valodā. Tā tika īstenotas caurviju prasmes un starpdisciplinārā sadarbība.

Rezultāts iepriecināja gan skolotājas, gan pašus skolēnus, jo bija interesanti un mazliet neparasti stundas laikā doties laukā, lai ieklausītos dzejoļu skanējumā pie direktora kabineta, sporta zāles vai pagalmā zem priedēm.

Šobrīd līdz pat 14. novembrim 4. – 6.klašu korpusa 2.stāvā ikvienam interesentam ir iespējams aplūkot skolēnu paveikto – gan sacerētos dzejoļus latviešu valodā, gan kāda autora dzejoļa norakstu angļu valodā un to interesantos noformējumus.

Nāciet un priecājieties kopā ar mums! 

Paldies latviešu valodas un angļu valodas skolotājām par ieguldīto darbu un radošumu! 

Latviešu valodas skolotāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator