Pievienojies mehatronikai

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 10 Oktobris 2017 09:53

 

Aicinām apgūt mehatroniku Valmierā

Valmierā jauniešiem, kuriem interesē tehniskas lietas, sākot no 2017.gada rudens, tiek piedāvāts iegūt jaunas prasmes un zināšanas mehatronikā.

Mehatronika (mehānika+elektronika+informācijas tehnoloģijas) ir inženierijas nozare, kas nodarbojas ar elektrisku un mehānisku sistēmu savienošanu. Tā ir atzīta par vienu no šī gadsimta TOP specialitātēm, jo tautsaimniecībā arvien vairāk tiek pielietoti mehānismi un mehāniskās sistēmas ar elektroniku un datortehniku. Tāpēc strauji pieaug pieprasījums pēc mehatronikas jomas speciālistiem.

Valmierā mehatronikas speciālistus sagatavo Valmieras tehnikums un Vidzemes Augstskola.

Interešu izglītība sader ar vidi, kurā var pilnveidot dažādas prasmes, tāpēc lietderīgi ir kombinēt Valmieras tehnikuma un VJC “Vinda” resursus, ļaujot jau skolu jauniešiem mācīties reālajā darba vidē.

Mehatronikas skola Valmieras tehnikumā (Vadu ielā 3) aicina jauniešus no 6. līdz 12.klasei, kuriem ir interese par tehniskām lietām un vēlēšanās izzināt, pārveidot vai radīt no jauna, savienot tehnoloģijas ar mehāniku un elektroniku.

Mehatronikas skola notiks no 12.oktobra, mehatronikas mācību klasēs un metālapstrādes laboratorijā:

  • 10.-12.klasēm pirmdienās no plkst.16.00 līdz 17.20 (Nils);
  • 6.-9.klasēm ceturtdienās no plkst.17.00 līdz 18.20 (Inese).

Pieteikšanās nodarbībām Valmieras tehnikumā, zvanot pa tālruni 64232192.

29.augustā noslēgts līgums starp Valsts izglītības satura centru un Valmieras pilsētas pašvaldību par projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai”, Nr.8.3.2.2/16/I/001 īstenošanu, tā ietvaros tiek dota iespēja arī skolu jauniešiem uzzināt un praktiski darboties mehatronikā, lai, iespējams, pieņemtu lēmumu apgūt mehatronikas jomu kā savas turpmākās karjeras izvēli.

Vidzemes reģiona 9. līdz 12.klašu skolēniem mehatronikas nodarbības ir iespējams apgūt arī Vidzemes Augstskolā (Tērbatas iela 10, T128.auditorija) 18.oktobrī, 22.novembrī un 20.decembrī.  Lai pieteiktu skolēnus dalībai mehatronikas nodarbībām, skolai jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa, kā arī jāveic apmaksa. Pieteikties skolai iespējams, aizpildot pieteikumu http://ej.uz/20092017. Plašāka informācija pieejama mājaslapā www.va.lv.

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator