Skolas zēnu koris un meiteņu koris „Rudzupuķe’’ koru nometnē

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 26 Februāris 2020 09:45

Pagājušajā nedēļas nogalē , 21. un 22. februārī, skolas kori piedalījās koru nometnē Valmieras sākumskolā, kur kopā ar Valmieras sākumskolas meiteņu un zēnu kori, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas 7.-9. Klašu kori, Valmieras Viestura vidusskolas 5.-8. klašu kori, Rūjienas vidusskolas zēnu kori un 5.-9. klašu kori un Kocēnu pamatskolas 5.-9. klašu kori apguva dziesmu svētku repertuāru. Pēc vakara mēģinājuma bija kopīgs draudzības vakars ,kur kora pārstāvji sacentās tautasdziesmu melodiju atpazīšanā, pēc tam jautrā kopīgā dejā un ,kuri vēlējās, varēja noskatīties filmu ”Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”.

 Bija interesanti arī nakšņot skolā un izjust to ,kā tas notiek dziesmu svētkos. Protams, bija arī jautrība vēlajās vakara stundās, bet no rīta visi atkal čakli dziedāja mēģinājumos un nometne noslēdzās ar stundu garu koncertu vecākiem ,kur tika izdziedātas 11 no 16 dziesmu svētku dziesmām.

Noguruši, bet priecīgi par paveikto un  iegūto pieredzi dziesmu svētku sadzīvē, dziedātāji sestdienas pēcpusdienā devās mājās, lai atkal turpinātu lielo darbu . Jau 11. martā būs otrais kopmēģinājums, kur koru priekšā būs trīs dziesmu svētku virsdiriģenti- Edgars Vītols, Romāns Vanags un Arvīds Platpers.

Paldies koru dalībniekiem par čaklo darbu. Lai pietiek spēka turpināt iesākto un ļoti labi nostartēt divās koru skatēs- 6. aprīlī un 20. aprīlī, bet pirms tam vēl skanīgi sadziedāties ar Cēsu koriem draudzības koncertā 19. martā.

Nometnē ar dziedātājiem strādāja un bija kopā arī brīvajos brīžos

koru diriģentes Anda Tomsone un  Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator