Izglītība un karjera ikvienam

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 14 Oktobris 2024 10:03

Karjera 2024

Klikšķini uz bildes, lai skatītu vairāk foto

"Izglītība un karjera ikvienam" - moto Karjeras nedēļai, kas risinājās no 7.- 11.oktobrim Latvijas skolās. Karjeras nedēļu jau divpadsmito reizi organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām. 

Arī mūsu skolas skolēniem daudzveidīgās aktivitātēs bija iespēja uzzināt vairāk par interesējošām profesijām un izaicinājumiem, ar kuriem katrs var saskarties izglītības un karjeras ceļā.

Vecāku profesiju stundā, kad vecāki iejutās skolotāju lomā un dalījās ar savu profesionālo darba pieredzi, skolēniem bija iespēja iepazīt tik daudz profesiju - ugunsdzēsējs, māksliniece, jūrnieks, konditors, advokāts, policists, tūrisma speciālists, kosmētikas zīmola vadītāja, zemessargs, agronoms, tālbraucēja šoferis, bitenieks, lauksaimnieks, galdnieks, IT speciālists, tulks, mūziķis, ārsts, PII metodiķis, fiziskās sagatavotības treneris.

Skolēni uzzināja par profesijas nepieciešamajām prasmēm, ieguvumiem, izaicinājumiem un grūtībām, par vidi un labbūtību darba vietā. Kā atzina skolēni, nodarbības bijušas aizraujošas. Mazie ķipari ļoti lepojās, ka viņu vecāki vadījuši nodarbību par profesiju.

Lai skolēnos veidotu izpratni un veicinātu iekļaujošu kultūru skolās un apkārtējā vidē, Karjeras nedēļas uzmanības centrā bija svarīgi atklāt un uzzināt izglītības un karjeras iespējas neatkarīgi no dzimuma, vecuma un veselības stāvokļa.

Attīstot empātiju jeb līdzjūtību, klases stundās skolēni pārrunāja un piedalījās aktivitātēs, izprotot otra cilvēka emocionālo stāvokli līdzpārdzīvojot.

Mācību gada laikā, dodoties ekskursijās un pārgājienos, skolēni pētīs dažādu iestāžu vides piemērotību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Sporta stundās skolēni izmēģināja paraolimpiskos sporta veidus un sporta spēles cilvēkiem ar specifiskām vajadzībām, sajūtot atšķirību, palīdzības nepieciešamību un palīdzot viens otram. 

Sadarbībā ar Valmieras attīstības aģentūtru klases piedalījās izzinošā konkursā par darba vides labbūtību un pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām kādā no vietējiem uzņēmumiem vai organizācijām. 

Paldies visiem, kuri atsaucās aicinājumam un iesaistījās Karjeras nedēļas aktivitātēs!

Sagatavoja Ilona Jansone

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator