Tikšanās ar dzejnieku Uldi Ausekli

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 05 Decembris 2016 10:13

  25.novembrī Valmieras integrētajā bibliotēkā notika konkurss ,, Ulda Ausekļa dzejoļu ilustrācijas”. Šis bija konkurss, kura balva bija tikšanās ar pašu dzejnieku Uldi Ausekli. Konkursā vajadzēja izvēlēties vienu šī autora dzejoli un ilustrēt to.

  Lai piedalītos konkursā, mēs vizuālās mākslas stundās vizualizējām izvēlētos dzejoļus. Labākie darbi tika izvirzīti uz izstādi, un tā bija ekskluzīva iespēja tikties ar pašu dzejoļu autoru. Mēs nebijām vienīgā skola, kas piedalījās šajā konkursā.

  Bija visdažādākie darbi, katrs savādāks, bet visi - ļoti skaisti. Kādas skolas skolēni bija izvēlējušies ilustrēt dzejoli, to zīmējot pa kadriem. Dzejnieks Uldis Auseklis apbalvoju vienu cittautu meiteni, kuras zīmējums bija ļoti latvisks. Pats dzejnieks bija šokēts, ka bērns, kura dzimtā valsts nav Latvija, spēj radīt tik ļoti latvisku darbu.

  Pasākuma gaitā uzstājās arī dzejnieka draugs, kurš no Ulda Ausekļa sacerētajiem dzejoļiem veido dziesmas. Vēl dzejnieks mums runāja savus darbus. Viņš mums pastāstīja arī par  saviem dzejoļu krājumiem. Pavēstīja par jaunu dzejoļu grāmatu- „Kaķēns margrietiņās”, kas ir veltīta viņa 75 gadu jubilejai. Kā arī par gaidāmo krājumu, kurš drīz iznāks un ka viņš noteikti tajā iekļaus saturu. Iepriekšējā krājumā viņam nav izdevies to izdarīt, jo bijis pārāk daudz dzejoļu.

  Uzskatu, ka šis pasākums bija ļoti interesants. Satikšanās ar dzejnieku- tas nenotiek katru dienu! Uldim Auseklim ļoti patika visi darbiņi, un arī mēs iesakām tos aplūkot izstādē Valmieras integrētajā bibliotēkā.

Apaļš mēness, apaļš mans runcis

man no galda pazudis tuncis

runcis dievojas, ka nav zadzis

mēness dievojas, ka nav zadzis

tikai apaļš mēness, tikai apaļš mans runcis

un no galda pazudis tuncis.

/U. Auseklis/

 Unda Barisa. 6.b klase

Skolotāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator