3.c un 4.c klases atklāj 3. "Sporto visa klase" sezonu

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 05 Decembris 2016 10:31

  2016.gada 2.decembrī Valmieras Pārgaujas sākumskolas 3.c klase „Sporto visa klase” ietvaros piedalījās projekta atklāšanā ar Valmieras Pārgaujas sākumskolas 4.c klasi Vidzemes Olimpiskajā centrā. Sacensību sākumā es ar Robertu un diviem citiem spēlētājiem no 4.c klases nesām karogu.

  Ar karogu nešanu atklājām sacensību sākumu. Sacensībās bija jāsacenšas stafetē un tautas bumbā. Tautas bumbu spēlēja meiteņu komanda pret meiteņu komandu. Mūsu komanda šoreiz zaudēja, bet tas nekas, būs vēl citas spēles. Stafetē bija jauktās komandas - nesām, driblējām lielās bumbas. Mums stafetē gāja labi, ieguvām gan otro, gan trešo vietu. Sacensību dienas ir jautras, jo var pasportot un satikt citus bērnus. Par piedalīšanos katrs bērns ieguva sulas paku.

Rēzijā Džuliāna Ābele 3.c klase

Raksts no valmiera.lv portāla  

Piektdien, 2. decembrī, Vidzemes Olimpiskajā centrā projekta "Sporto visa klase" simbolisko sezonas atklāšanu  aizvadīja Valmieras Pārgaujas sākumskolas 3.c. un 4.c. klase.

  Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta "Sporto visa klase" trešās sezonas atklāšanas pasākums norisinājās 2.novembrī, kurā tika uzņemtas 82 jaunas klases no 73 izglītības iestādēm. Nu jau piecas reizes nedēļa sporto vairāk nekā 3000 skolēnu no 130 klasēm.

  Valmieras Pārgaujas sākumskola aizvadīja savu atklāšanu, kurā piedalījās projekta jaunpienācēja 3.c. klase, kā arī 4.c. klase, kura projektā piedalās jau otro gadu. Valmieras Pārgaujas sākumskolas direktors Viktors Litaunieks bērniem novēlēja spēku un izturību gan sporta stundās, gan visā mācību gadā. Uzmundrinošus vārdus bērniem teica arī abi klašu limpiskie audzinātāji - Jolanta Dukure un Gatis Melderis. Jolanta un Gatis novēlēja visiem būt kā vienam veselumam, jo komandā ir spēks un kopā var izdarīt vairāk. Abi olimpiskie audzinātāji vairākas reizes mācību gadā dosies uz Valmieras Pārgaujas sākumskolu, lai novadītu sporta stundu bērniem. 

  Simboliskajā atklāšanas pasākumā bērni iesildījās, aizvadot dažādas veiklības stafetes, kā arī sacentās tautas bumbā.

  Projekta mērķis ir četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu iesaistīto klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) pilnveidojot metodisko programmu 3. – 6.klašu grupai. Projekts paredz katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu 3 fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildu tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā saskaņā ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu.

Raksts pārpublicēts no valmiera.lv

Informāciju sagatavoja:

Vidzemes Olimpiskais centrs

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator