Kā mēs devāmies skatīties teātra izrādi „Mauglis”

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 06 Decembris 2016 09:23

  30.novembrī mēs, 4.a klase, devāmies uz Valmieras Viestura vidusskolu, lai noskatītos teātra izrādi ‘’Mauglis’’. Tā kā pirms tam mēs sevi ļoti labi parādījām konkursā ,,Zinu, mīlu Latviju‘’, tad izrādes noskatīšanās bija kā balva, par ko bijām ļoti priecīgi.

 

  Ceļš no mūsu skolas līdz Viestura vidusskolai bija diezgan ilgs un ne visai aizraujošs, kaut gan es gāju kopā ar savu labāko draudzeni. Kad ieradāmies, Viestura vidusskolā varēja redzēt rosību visās skolas telpās, bija starpbrīdis. Mūs sagaidīja jauka dāma un aizveda uz kādu klases telpu, kas, protams, bija tukša, lai mēs varētu nolikt somas un novilkt jakas.

  Drīz mēs devāmies uz teātra zāli, lai ieņemtu savas vietas. Mēs dabūjām vietas pirmajā rindā, jo bijām pirmie, kas ienācām zālē. Kāds cilvēks mums izdalīja izrādes programmiņas ar aktieru vārdiem un uzvārdiem, lai labāk varētu saprast un būtu interesantāk skatīties.

  Tad sākās izrāde. Tā bija par mazu zēnu, kurš uzauga pie vilkiem, mācījās džungļu likumus un pieveica tīģeri Širhanu. Izrādes laikā skanēja diezgan daudz dziesmas, kuras man ļoti patika. Reizēm gan šķita, ka to ir mazliet par daudz. Man visvairāk patika ,,Medību dziesma’’, ko dziedāja vilki.

 Skatuve bija labi izdekorēta, un tā lika justies tā, it kā tu sēdētu džungļos un skatītos uz zvēriem.

  Kad izrāde beidzās, man gribējās skatīties vēl, lai redzētu turpinājumu, jo Mauglis atvadījās no saviem zvēru draugiem un devās pie cilvēkiem. Man radās vairāki jautājumi, piemēram, kas notika tālāk ar Maugli? Vai cilvēki ieklausījās un saprata viņu? Vai viņš nekad neatgriezās pie saviem draugiem džungļos?

  Pirms mēs devāmies mājās, es palūdzu atļauju kopā ar savu labāko draudzeni Elzu Annu nofotografēties ar visiem aktieriem. Mums tas izdevās!

  Man ļoti patika izrāde. Tā bija interesanta un  jautra, lai arī  diezgan gara.  Ja Jums kādreiz rodas  iespēja noskatīties Valmieras Viestura vidusskolas teātra grupas “Sprīdītis” veidotās izrādes, dariet to! Jūs nenožēlosiet! 

Marta Kazaka no 4.a klases

 

4.a klases skolēnu pārdomas

  Man šī teātra izrāde ļoti patika, jo visi aktieri spēlēja ļoti labi. Vislabāk man patika Mauglis, jo viņš bija drosmīgs. Ja nebūtu Maugļa, nebūtu arī džungļu, jo Mauglis izglāba visus no rūsganajiem vilkiem.

  Es jums visiem ieteiktu aiziet un noskatīties šo izrādi, jo tas nav veltīgi iztērēts laiks. Izrāde ir interesanta un skaista.

Rinalds Pastva no 4.a klases 

  Man šajā izrādē patika visi varoņi. Bija redzams, ka aktieri ļoti cenšas. Skatuve bija skaiti iekārtota. Tā atgādināja džungļus.

  Man vislabāk patika vilku māte Rakša. Ja man būtu iespēja vēlreiz aiziet un noskatīties šo izrādi, es to darītu. Man ļoti patika.

Milāna Gonca no 4.a klases 

  Man patika gan Bagira, gan Kā, Balu, vilki un, protams, Mauglis. Tīģeris gan bija šausmīgs. Es ieteiktu visiem noskatīties šo izrādi, lai arī ceļš līdz Viestura vidusskolai bija garš.

Amanda Makārova no 4.a klases

 

Skolotāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator