Pie 5.d klases ciemojas Olimpiskais audzinātājs Ivo Lakučs

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 17 Janvāris 2017 11:05

  11.janvārī klases stundā pie 5.d klases ciemojās Olimpiskais audzinātājs Ivo Lakučs. Šī ciemošanās reize bija nopietna saruna ar klasi par mācību darba nozīmīgumu katra bērna dzīvē, par sava mērķa izvīrzīšanu un tā sasniegšanu, par dienas režīmu un pašdisciplīnu.

   Ivo katram bērnam uzdeva  mājas darbu, kuru arī pēc tam pārbaudīs.  Mājas darbs ir gan vienkāršs, gan arī sarežģīts. Katram bērnam no 16.janvāra ļidz 22.janvārim jāpieraksta ļoti sīki savs dienas režīms  un jāuzraksta savs mērķis/-i, ko grib sasniegt līdz šā gada 31.maijam. Viss jāapkopo, glīti jānoformē un 25.janvārī jānodod Ivo.  Viņu gaidīsim 25.janvārī uz klases stundu.

Bērnu pārdomas pēc stundas.

Rūta: „Man ļoti patika šī stunda, jo Ivo mūs iedvesmoja. Pēc sarunas sapratu, kāds ir mans dzīves mērķis un ko es dzīvē gribu darīt. Ivo mums stāstīja, kā tos sasniegt.”

Dārta: „Manuprāt, bija ļoti interesanti. Man ļoti patika mājas darbs, jo tādejādi var saprast, ka tava ikdiena nav perfekta. Ir kauns atzīt, ka pusi dienas tu nosēdi telefonā vai noguli. Es ceru, ka mēs visi mainīsimies un vairāk pievērsīsimies mācībām, jo bez zināšanām nekur netiksi. Paldies Ivo par stundu.”

Rainers Rihards: „Viņš mēģināja visiem stāstīt, ja gribi būt labs sportists, tad ir jāmācās.”

Evelīna: „Man šī stunda ļoti patika. Viņš mums lika pārdomāt par mācīšanās nozīmi un uzdeva interesantu majas darbu.”

Lauma: „Ivo pastāstīja, ka mums ir vajadzīgs mērķis. Uzvara nav tā galvenā, bet zināšanas, ko iegūst, uz to ejot. Pēc šīs stundas sapratu, kas ir mans dzīves mērķis.”

Arīna: „ Ivo Lakučam ir taisnība. Ja tu gribi sasniegt mērķi, tad jādara viss, piemēram, jāēd veselīgi, regulāri jāiet uz treniņiem. Ļoti interesants mājas darbs.”

Karolīna: „Man nācās daudz ko pārdomāt. Vai vispar vēl tik daudz brīvo laiku pavadīšu telefonā. Labāk mācīties. Es ceru, ka šī saruna daudzus motivēs daudz labāk mācīties un sasniegt savus mērķus. Es mēģināšu mācīties vēl labāk.”

Ralfs Dāvis: „Mēs šajā klases stundā ar Ivo runājām, ka var lēnām piepildīt savu mērķi. Es ļoti gribētu, lai viņš biežāk nāk uz klases stundām. Ivo ar klases audzinātāju mums uzdeva foršu mājas darbu, kur jāuzraksta, ko pa nedēļu esmu izdarījis.”

Kitija: „Es sapratu, telefonā vairs nesēdēšu un mācīšos uz augstākām atzīmēm visos mācību priekšmetos. Ivo teica, ka ir jācenšas sportā, tāpat kā to dara Ivo.”

Valts: „Mani ļoti pārsteidza mājas darbs par mērķi, jo nekad neesmu tādu pildījis. Man bija mazliet garlaicīgi, kad Ivo runāja par sportista mērķi. Es biju priecīgs satikt Ivo.”

Viktorija: „Par šo sarunu domāju visu dienu. Es sapratu, ja mēs nemācīsimies, tad mēs daudz dzīvē neiegūsim.”

5.d klases audzinātāja Dzintra Indriksone

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator