Mūsu mazais pārgājiens

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 14 Novembris 2017 13:01

 Jau 11. reizi šogad Latvijas Zemkopības ministija izsludināja konkursu “Mūsu mazais pārgājiens”. Šī gada tēma bija “Koks kā lietas koks”. 2.b klase septembra mēnesī izlēma nodoties pētnieciskajam darbam, lai piedalītos konkursā.

 

 Papriekšu izpētījām koka lietas kokus, kas atrodas mūsu klasē un skolas teritorijā. Izrādās, ka to ir ļoti daudz. Tad devāmies izpētes braucienā uz Alūksnes pusi, kur paviesojāmies kokskaidu ražotnē Cewood. Tur uzzinājām kā tās tiek ražotas un kur tiek izmantotas. Apskatījām dažādas būves, kas ir no koka – tiltus, bērnu rotaļu laukumus, ēkas, laipas ezerā. Paviesojāmies Ates brīvdabas muzejā, kur aplūkojām senās mājas, kas celtas no koka, mēbeles, traukus un darbarīkus.

 Devāmies uz Latvijas valsts mežu kokaudzētavu, lai uzzinātu kā izaug koks, kuru vēlāk varēsim izmantot kā lietas koku.

Atgriežoties mājās, savus pētījumus apkopojām, noformējām un nogādājām Zemkopības ministrijā.

 Zemkopības ministrijā darbi tika izvērtēti un 2.b  klases saņēma priecīgu ziņu, ka 10.novembrī ir jādodas uz Tērvetes dabas parku, lai saņemtu balvu par padarīto darbu. Savā vecumposmā bijām ieguvuši 2.vietu. Balvā ieguvām 450 euro lielu naudas balvu, ko varēsim izmantot kārtējam pētnieciskam braucienam.

Sagatavoja skolotāja Agnese Neija

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator