Pasākums pilsētas bibliotēkā

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 28 Novembris 2017 10:22

  Šī gada 14.novembrī  mēs, četras meitenes no 5.a klases,  bijām uz Valmieras pilsētas bibliotēkas aktivitāti ,,Skaļā lasīšana”. Šoreiz mēs pašas nelasījām fragmentus no grāmatām, bet gan to darīja bērni no Valmieras 5.vidusskolas. Pasākums notika Ziemeļvalstu nedēļas ietvaros.

  Skolēni lasīja fragmentus no divām dažādām grāmatām – M.Turšaninovas ,,Marēsī: Sarkanā klostera hronikas’’ un A.Lindgrēnas ,,Mēs –Salsvārnas salas vasarnieki’’.

  Marēsī  ir meitene, kura dzīvo vienā no Fēru salām. Notikumi ir spraigi un interesanti. Meiteni vajā, bet viņa cenšas izbēgt. Otra grāmata – A.Lindgrēnas darbs ,,Mēs – Sālsvārnas salas vasarnieki” - tika lasīta divos cēlienos. Šajā grāmatā ir stāstīts par vasarniekiem, kuri  brauc pavadīt vasaru Sālsvārnas salā. Daži bērni ir jau sadraudzējušies,  viņi kopā dodas meklēt piedzīvojumus.

  Pēc skaļās lasīšanas mums vairāk pastāstīja par Ziemeļvalstīm. Parādīja arī video par Somiju un Fēru salām . Fēru salu ir ļoti daudz ,bet katra no tām ir īpaša. Tās bieži šķiet neapdzīvotas, bet tā nav. Daudzās grāmatās notikumi risinās tieši Fēru salās.

 Mēs varējām arī apskatīt izstādi ,,Ceļojums Ziemeļvalstu bērnu literatūrā”, kurā bija Valmieras Mākslas vidusskolas skolēnu darbi. Bija interesanti.

 Šogad zviedru rakstniecei Astridai Lindgrēnai ir 110. dzimšanas diena. Mums  bija iespēja piedalīties viktorīnā par viņas grāmatu tēliem. Bibliotekāre mums pastāstīja interesantus faktus, piemēram, ka Pepiju Garzeķi esot izdomājusi viņas meita slimošanas laikā. Viktorīnā bija vienpadsmit jautājumi. Par katru pareizi atbildētu jautājumu varēja iegūt svecīti. Pasākuma beigās bija vēl viena viktorīna, kurā vajadzēja uzminēt, kādas valsts karogs un ģerbonis ir attēlā. Attēla otrā pusē bija jāuzraksta Astridas Lindgrēnes grāmatu varoņi. Tas bija interesanti un aizraujoši.

 Es visiem iesaku piedalīties šādos pasākumos, jo var gan labi pavadīt laiku, gan uzzināt ko jaunu. Piedalieties un jums patiks!

 

Madara Papova  un Marta Kazaka

Skolotāja Ilona Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator