6.d kā "Sporto visa klase" dalībnieki piedalās LMT fizisko aktivitāšu eksperimentā

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 30 Novembris 2017 09:37

 

Foto: olimpiade.lv

 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projektā Sporto visa klase jau otro gadu pēc kārtas tiks veikts unikāls divus mēnešus ilgs fizisko aktivitāšu eksperiments.

  Tā ietvaros noskaidros, cik daudz laika miegam velta bērni Latvijā un kā miega kvalitāti ietekmē skolēnu fiziskās aktivitātes.

 Kā norāda Pasaules Veselības organizācijas mediķi, kvalitatīvs miegs ir viens no būtiskākajiem bērna attīstību un augšanu ietekmējošajiem faktoriem. Diemžēl mūsdienu dinamiskajā vidē miegam arvien mazāk stundas velta ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, radot nopietnus riskus jaunās paaudzes veselībai. Nepietiekama atpūta izraisa ilgstošu nogurumu, paaugstinātu asinsspiedienu, mazina koncentrēšanās un intelektuālās spējas, stresa noturību, kā arī negatīvi ietekmē imūnsistēmu, garīgo veselību un kopējo labsajūtu. Lai noskaidrotu, vai Latvijas skolēni guļ pietiekami, vai miegs ir kvalitatīvs un kā to ietekmē fiziskās aktivitātes, LOK sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) veic īpašu eksperimentu. Tā laikā ar Garmin sporta viedaproču palīdzību tiks fiksēti eksperimentu dalībnieku nostaigātie soļi un fizisko aktivitāšu intensitātes minūtes, kā arī miegā pavadītais laiks un kvalitāte. Sporto visa klase eksperimentā piedalās Valmieras Pārgaujas sākumskolas 6.d klases skolēni.

Vairāk informācijas šeit.

Raksts pārpublicēts no olimpiade.lv

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator