Mūsu ekskursija uz Rīgu

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 01 Decembris 2017 09:17

  22.novembrī mēs, 5.a klase, devāmies uz mūsu valsts galvaspilsētu  Rīgu mācību ekskursijā. Gribējām gan uzzināt ko jaunu, gan izklaidēties un labi pavadīt laiku. Mums ceļojuma maršrutā bija Rīgas Starptautiskā lidosta, Latvijas Nacionālā bibliotēka un batutu atrakciju parks ,,Jump Space”.

 

 Ekskursijas pirmais objekts bija lidosta, kur mūs sagaidīja gids ar atstarojošām vestēm. Mēs tikām iepazīstināti ar noteikumiem, lidostas darba kārtību un vēl daudzām interesantām lietām.  Devāmies arī uz reģistrācijas zāli, kur pirms lidojumiem nodod bagāžu un reģistrējas, lai varētu iekāpt lidmašīnā. Tālāk mūs sagaidīja drošības pārbaude, kas bija tikpat nopietna kā visiem citiem pasažieriem. Sajūta bija mazliet dīvaina un bailīga, bet viss bija labi, un mēs gājām uz lidlauku. Tur mūs jau gaidīja neliels autobuss. Kad mēs tajā bijām iekāpuši, gids mums sāka stāstīt, kādu profesiju pārstāvji strādā uz lidlauka un lidmašīnās. Izrādās, ka uz lidlauka strādā arī ornitologs, kas biedē putnus ar īpašu skaņu palīdzību. Brauciena laikā varējām ne tikai klausīties, bet arī vērot dažāda lieluma lidmašīnas, mazliet redzēt lidmašīnu muzeju, uzpildes stacijas, kravas lidmašīnas utt.  Viss bija ļoti interesanti, un laiks paskrēja nemanot. Mūsu ekskursija beidzās vietā, kur cilvēki sagaida savus radus, draugus ,paziņas no lidojumiem. Mēs vēl uzdevām gidam jautājumus par profesijām un tad teicām lielo paldies. Par šo ekskursiju Rīgas lidosta bija mums sarūpējusi mazu atslēgu piekariņu, kas tagad mums visiem atgādinās, ka esam bijuši šajā vietā.

 Pēc tam mēs devāmies apskatīt Latvijas Nacionālo bibliotēku. Klase tika sadalīta divās grupās. Kamēr viena grupa kopā ar gidi devās iepazīt bibliotēkas ēku, tikmēr otra grupa piedalījās radošajā darbnīcā ,,Melnā māksla”, kurā mēs varējām apskatīt izstādi, kas veltīta grafikai un drukai. Kad visu bijām izpētījuši, taisījām savas pastkartes, kuras pēc tam varējām ņemt uz mājām.

 Tālāk gides pavadībā mēs devāmies iepazīt lielo ēku.  Nonākot vienā no stāviem, gide stāstīja, ka bibliotēkai ir 13 stāvi, tikai māņticības dēļ viens stāvs tiek dēvēts par M stāvu jeb starpstāvu. Kad nonācām 7. stāvā, mums pastāstīja, ka 11. un 12. stāvā var nokļūt tikai kopā ar gidi. Mēs varējām un tikām. Augstums bija iespaidīgs, un skats uz Rīgu pavērās fantastisks. Bija sajūta, ka visa Rīga ir pie kājām!

 Kad bibliotēkā bijām paciemojušies un ļoti daudz jauna uzzinājuši, braucām izklaidēties uz batutu parku, kur pavadījām veselas divas stundas. Tur nebija tikai batuti, bet arī porolona kubu baseini. Uz viena no tiem varēja cīnīties ar gariem, mīkstiem stabiem. Tas bija ļoti forši! Pēc divām stundām mēs bijām tā nokarsuši un iztrakojušies, ka gribējām atpūsties un apsēsties. Garastāvoklis bija ļoti labs.

 Kā jau pēc fiziskām aktivitātēm, visiem gribējās ēst. Mēs devāmies uz MC Donaldu, kur varējām izvēlēties, ko kurš gribēja. Tad sākās ceļš mājup.

 Visvairāk man un arī daudziem maniem klasesbiedriem bez batutu parka patika Latvijas Nacionālā bibliotēka ar savu iespaidīgo lielumu un interesanto informāciju par to. Kaut gan ir grūti pateikt, kas bija vislabākais, jo patika viss un ekskursija bija izdevusies.

Madara Papova ( 5.a klase ).

Skolotāja I.Ozoliņa.

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator