eTwinning seminārs skolotājiem “Programmēšana un datordomāšana sākumskolā”

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 05 Janvāris 2018 13:06

  Radošas mācību metodes tieši Tavam mācību priekšmetam, tehnoloģijas un tiešsaistes rīki, starptautiskā sadarbība, projektu metode – tās ir tikai dažas no tēmām, kuras eTwinning skolotāji apgūst nacionāla un starptautiska mēroga pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Izvēlies sev piemērotāko!

  Sekojot šim padomam septembrī pieteicos uz semināru un saņēmu atbildes vēstuli, kurā tiku uzaicināta piedalīties Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitātes „eTwinning” organizētajā kontaktu veidošanas seminārā sākumskolas skolotājiem “Programmēšana un datordomāšana sākumskolā” no 2017.gada 9.novembra līdz 2017.gada 11.novembrim, kas notika Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

  Dodoties uz semināru jau zināju, ka ieguvumu būs ļoti daudz. Pirmkārt, satiku ļoti jaukus kolēģus no citām Latvijas pilsētām, kas viens otru iedrošināja un dalījās savā iepriekšējā pieredzē un gaidās. Kopā izdevās pavadīt jaukas un izzinošas dienas.  Otrkārt, uzzinājām Somijas ilggadējo un plānveidīgo pieredzi IT apguvi izglītības sistēmā, kas sākas jau pirmskolā. Treškārt, dalīšanās pieredzē un jauni rīki, programmas, kuras tika pielietotas jau atgriežoties savā skolā un dažādo darbu klasē. Ceturtkārt, atkārtoju valodas prasmes, kas palīdzēja komunicēt un iegūt jaunus draugus, veidot eTwinning projektu tiešsaistē ar Somijas skolu- “My new hobbies”. Projekts ir vienkāršs un tajā piedalās 4.c klase kopā arī savu audzinātāju un angļu valodas skolotāju Agitu. skolēniem, kuru angļu valodas prasmes vēl nav tik lielas, taču, veidojot aprakstu par sevi, bija jāapgūst jauni vārdi un radoši jāizpaužas, noformējot savu darbu uz lapas, ko ievietoju Twinspace projektu sadaļā. Kopīgi ar bērniem datorklasē uzzinājām gan somu, gan armēņu, gan ukraiņu bērnu hobijus. Bija interesanti uzzināt un dzirdēt viņu valodas prasmes un hobijus. Noteikti piedalīsimies vēl!

  JO - eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantojot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā darbojās 500 000 skolotāju no 42 valstīm.

 

Sagatavoja skolotāja Ilze Brice

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator