Grāmatu karaliene 2014 ievēlēta

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 06 Mai 2015 08:57

  Noslēdzies ikgadējais Valmieras bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas rosinātais konkurss „ Grāmatu Karaliene 2014 ”. Paldies visiem 187 darbu autoriem, kuri piedalījās Grāmatu Karalienes 2014 izvēlēšanā!  Paldies skolotājiem , kuri rosināja skolēnus lasīt grāmatas, piedalīties konkursā! Vislielākā pateicība Valmieras Pārgaujas sākumskolas skolotājām par ilggadīgu atbalstu, rosinošo darbošanos! No šīs skolas saņemts 151 darbs, iesaistot skolēnus no 11 klasēm. Paldies skolotājām Dzintrai Indriksonei, Evijai Kiršblatei, Ilonai Ozoliņai, Ivetai Bitmanei, Dacei Treimanei, Vinetai Olehno un Aldai Brikmanei! Paldies arī V5V skolotājai Līgai Kliesmetei, Valmieras sākumskolas bibliotekāreiSarmītei Rozenbahai un Ēveles pagasta bibliotekārei Aelitai Punkstiņai! Paldies arī tiem skolēniem, kuri konkursā piedalījās individuāli, bez skolotāju mudināšanas, īpaši , par labiem darbiem pateicība Ričardam Štibem, Elīnai Evelīnai Pētersonei !

 

  Saņemtie darbi ir ļoti koši, radoši un pārdomām bagāti, rakstītajā daudz personīgu vērtējumu un viedokļu. Iesūtītas atsauksmes  par 117 dažāda nosaukuma grāmatām. Vairāki darbi liecina, ka atsauksmju veidošanā iesaistījusies gan mamma, tētis, gan vecākie brāļi un māsas, jo darbi ir ļoti pārdomāti, dažādās tehnikās veidoti – rakstīti, zīmēti, līmēti, izšūti, pat izzāģēti. Pirmo reizi konkursa 24 gadu pastāvēšanas laikā saņemta  atsauksme elektroniskā formā –nofilmēta un ierakstīta CD.

  Lasot un vērtējot iesniegto, jāsecina – cik dažādi lasītāji, tik atšķirīga ir grāmatu izvēle.  Rakstīts ir gan par jaunākajām grāmatām, gan arī par jau “pārbaudītām vērtībām “ – A. Lindgrēnas, E.Blaitonas  darbiem, joprojām slavens Pīlēns Tims, mīlēta Pepija, Karlsons, Ronja. Joprojām  interesē Harijs  Poters, Koralīna, savu uzvaras gājienu turpina Gangsteromīte, Negantais Niks, Emīlija Dīvaine arī Gregs. Jaunāko klašu skolēni mīl Runci Punci, Tēvoci Fjodoru. No latviešu autoru darbiem lasītākās ir M. Runguļa un J.Zvirgzdiņa  grāmatas. Tomēr šogad Grāmatu Karalienes gods tiek piešķirts Džona Grīna grāmatai “Mūsu zvaigžņu vaina”, aiz sevis 2. vietā atstājot Deivida  Valjamsa grāmatu “Mazais miljardieris”. Mazākie lasītāji par savu Grāmatu Princesīti izvēlējušies Karīnes Lorēnas darbu “Vistiņa iemīlējusies”. Konkursa noslēguma pasākums tika svinēts Viestura vidusskolā, kur ar jauku muzikālo izrādi “ Voulez-vous”  dalībniekus sveica Tautas teātris “Sprīdītis”. Paldies režisoram Robertam Segliņam un teātra dalībniekiem !

  Līdz maija vidum laipni aicinām gan klašu kolektīvus, gan citus interesentus aplūkot skolēnu iesniegto darbu izstādi, kas iekārtota Bērnu apkalpošanas nodaļā, piedalīties sarunās par grāmatām, lasīšanu.

Informāciju sagatavoja Gaida Arta Saukāne

Raksts pārpublicēts no biblioteka.valmiera.lv

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator