Atskats uz skatuves runas konkursu „Rainim un Aspazijai 150”

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 21 Oktobris 2015 08:26

 Šī gada 15.oktobrī Pārgaujas sākumskolā notika skatuves runas konkurss, kas bija veltīts diviem lieliem latviešu dzejniekiem – Rainim un Aspazijai.

 Ceturto, piekto un sesto klašu skolēni izteiksmīgi runāja šo dzejnieku darbus bērniem. Skanēja gan Aspazijas „Pasaciņa” un „Vēja zirdziņš”, gan Raiņa „Lellīte Lollīte” un daudzi citi pazīstami un ne tik pazīstami dzejoļi.

 Skolēnu uzstāšanos vērtēja žūrija, kuru pārstāvēja mūsu skolas mācību pārzine Velga Krieva, teātra pulciņa vadītāja Anita Vējkrīgere, Pārgaujas sākumskolas logopēde Elita Upe un Valmieras Integrētās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas darbiniece Gaida Saukāne. Paldies žūrijai par godprātīgo vērtēšanu!

 Tāpat liels paldies arī skolotājai Ingūnai Gruntmanei un abām dziedātājām – Amandai un Samantai – par brīnišķīgo priekšnesumu pasākuma ievaddaļā. Skanīgo dziedājumu uzmanīgi klausījās un izbaudīja ikviens klātesošais. Aplausi skanēja no sirds.

 Kamēr žūrija apspriedās un lēma par godalgotajām vietām, skolēni varēja vēlreiz apskatīt savu klasesbiedru un citu skolēnu ilustrācijas Raiņa un Aspazijas dzejoļiem. Pēc konkursa šie darbi tiks apkopoti vienkopus un nodoti skolas bibliotēkas rīcībā, lai arī citugad būtu iespēja par tiem priecāties un ierakstīt savu vārdu Pārgaujas sākumskolas vēsturē.

 Paldies visiem, kas centās, ieguldīja laiku un pūles, lai darbi būtu skaisti, radoši un atbilstoši izvēlēto dzejnieku dzejoļu saturam!

 Protams, nekas arī nebūtu sanācis, ja skolēnus nepamudinātu viņu latviešu valodas skolotājas. Tādēļ liels jo liels paldies skolotājām Agnesei Neijai, Vinetai Olehno, Ilzei Krievai, Dzintrai Indriksonei, Ivetai Bitmanei, Evijai Kiršblatei un Ilonai Ozoliņai!

Sagatavoja Latviešu valodas MK vadītāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator