Gregs liek smaidīt

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 15 Decembris 2015 14:18

  2015. gada 13.novembrī  kopā ar dažiem  klasesbiedriem  devāmies uz Valmieras bibliotēkas Bērnu nodaļu, lai uzzinātu par „Grega festivālu”.  Mums par to pastāstīja klases audzinātāja.

  Lai piedalītos konkursā, bija jātaisa plakāts par Dž. Kinnija grāmatu sēriju „Grega dienasgrāmata”.  Mēs nolēmām piedalīties.

  Ilgi domājām, līdz beidzot izdomājām, kādu plakātu taisīsim. Ideja bija sarežģīta, bet tajā pašā laikā arī viegli uztaisāma. Mums tā vismaz no sākuma šķita. Lielāko palīdzību mums šajā dienā sniedza Valmieras mākslas vidusskola skolotāja Silvija. Sākām darbu. Katram izdalīja vienu A4 lapu. Kad mums palīgā nāca skolotāja Silvija, mūsu plakāta skice izskatījās vēl labāk. Kad bijām pabeiguši skici, mūs pacienāja ar konfektēm. Tad devāmies mājās, lai gatavotu plakātu konkursam.

 

  Pagāja divas nedēļas, bet neviens  tā īsti nelikās ne zinis, līdz mēs ar Annu sākām domāt , kā plakātu uztaisīt. Bija atlikušas tikai trīs dienas, līdz plakāta nodošanai. Turklāt izrādījās, ka tāda papīra izmēra nav, kādu vajadzēja. Sākās  neliels apjukums - ko mēs tagad darīsim? Mājās  pārnāca mana mamma, kura, uzzinot par mūsu problēmu, izvilka no skapja papīra rulli, kurš bija tieši tādā izmērā, kādu vajadzēja.  Mēs beidzot varējām sākt  taisīt plakātu.

  Nākamā diena bija trakākā diena no visām. Dāvis un Dāvids, vieni no mūsu grupas pārstāvjiem, uzrakstīja tekstu. Tika izkopēti komiksi no interneta un izgriezti.Tāpat tika izveidota krāsu gamma, kas bija atbilstoša visām Grega gramatām.Līmējām, griezām un veidojām  plakātu. Darbs ritēja raiti, bet tad  sākās ķibeles.

  Es novilku dažas līnijas ļoti melnas. Mūsu mammas sāka dusmoties, pat Anna uz mani sadusmojās. Darot darbu, es paspēju smieties, raudāt, priecāties un pat apvainoties.  Plakāts beidzot bija gatavs. Tas izskatījās labi, pat ļoti labi. Manas savilktās melnās līnijas, mammu pielabotas, arī izskatījās labi.

  Nākamajā dienā  Anna plakātu aiznesa uz bibliotēku, un tās pašas dienas vakarā mums paziņoja, ka mēs esam tikuši tālāk uz Rīgu, lai tiktos ar grāmatas autoru Džefu Kinniju.

  Pienāca  9.decembris - diena ,kad braucām uz Rīgu, lai tiktos ar grāmatu sērijas „Grega dienasgrāmata”  autoru Džefu Kinniju. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā - Gaismas pilī- novietojām plakātu tam paredzētajā vietā un sākām gaidīt autora ierašanos. Mums bija brīvais laiks. Gājām pastaigāties pa bibliotēkas pirmo stāvu. Drīz sāka kārtot konferences vietu. Mēs apsēdāmies uz grīdas netālu no skatuves.  Gaidījām kādas 40 minūtes, līdz tiešraidei televīzijā. Kājas ļoti sāpēja, bet bija tā vērts.

  Sākumā Valters Frīdenbergs intervēja grāmatas tulkotāju Dainu Ozoliņu, „Grega dienasgrāmatas” izdevēju Latvijā un vienu no grāmatas lielākajiem faniem Bruno. 

  Pamazām pienāca laiks, kad bija jāierodas autoram Džefam Kinnijam. Pirmo reizi dzirdēju tik lielas ovācijas. Viņš pastāstīja  notikumus no savas bērnības, arī par to, kā viņš vēlējies  kļūt par karikatūristu. Tika rādītas foto no viņa pasaules turnejas un privātās dzīves.

  Sākās apbalvošana. Nosauca Valmieras bibliotēku ,un mēs nedomājām, ka tie esam mēs. Tad nosauca mūsu vārdus, un mēs devāmies uz skatuvi.

  Kad uzkāpu uz skatuves , Džefs Kinnijs man teica, ka man ir foršs krekls un ka viņš tādu arī gribētu. Es biju ļoti uztraukusies un arī priecīga. Dāvanā mēs saņēmām  grāmatas 10.daļu ar Kinnija parakstu un lielu maisu ar konfektēm. Tāpat manā īpašumā tagad ir selfijs ar Dž. Kinniju. Pasākums bija satraucošs un interesants.Nemanot bija pienākusi pēcpusdiena un mums bija laiks doties mājās.

  Man par šo pasākumu vienmēr būs labas atmiņas. Tāpat ar interesi izlasīšu grāmatas pēdējo -  10.daļu, kuru esmu saņēmusi dāvanā. Es esmu priecīga, ka mēs piedalījāmies un lepojos ar mums, ka tikām tik tālu.

Katrīna un Anna  no 6.b klases.

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator