Skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkurss

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 25 Februāris 2016 10:06

  Mani sauc Unda Barisa (5.b klase), un es piedalījos skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkursā 4.-6. klašu skolēnu grupā. Runāju dzejnieces Aspazijas dzejoli „Nebēdne meitene” un fragmentu no I. Ziedoņa „Melnās pasakas”. Man veicās tīri labi, jo es dabūju 2. pakāpi un punktu ziņā 2. vietu no piektajām klasēm.

 

  Konkursa dalībniekus vērtēja Valsts izglītības satura centra Interešu un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Dace Jurka, Valmieras Drāmas teātra aktieris Agris Māsēns un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas direktores vietnieks izglītības jomā un Valmieras un novadu skolu latviešu valodas un literatūras metodiskās apvienības vadītājs Māris Bušmanis.

  Konkursā piedalījās skolēni no 1. līdz 12. klasei pa klašu grupām. Dalībniekiem bija jānorunā dzejolis un prozas darba fragments 2- 3 min garš. Piedalījās 56 dalībnieki. Bija arī 4 mazo formu priekšnesumi. Pavisam otrajai kārtai izvirzīja 14 priekšnesumus.

  Dalībnieki varēja izvēlēties, vai uzstāties uz skatuves vai ne. No 4.-6. klašu grupas divi bērni runāja no skatuves (es un vēl viena meitene).

  Konkursā bija divas kārtas. Vispirms dalībnieki norunāja dzejoli vai prozas darba fragmentu (kā pats vēlas), un tad žūrija nosauca apmēram pusi dalībnieku 2.kārtai. Šie skolēni runāja arī otru savu sagatavoto darbu. Arī es tiku 2.kārtā.

  Man patika piedalīties šajā pasākumā. Ko es no šī pasākuma ieguvu? Es trenējos būt drosmīgāka publikas priekšā, labi atcerēties tekstu un izteiksmīgi runāt. Lai gan dažus vārdus sajaucu un nevarēju īsti stresā izrunāt, rezultāts ir  labs. Es esmu apmierināta un iesaku arī citiem piedalīties šādos pasākumos.

 

Unda no 5.b klases

Skolotāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator