Unda Barisa – TV spēles „Gudrs, vēl gudrāks”fināliste

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 12 Aprīlis 2016 12:43

  Mūsu skolas 5. b klases skolniece Unda Barisa ziņu par iespēju piedalīties televīzijas prāta spēlē ""Gudrs, vēl gudrāks" saņēma, esot Polijā kopā ar skolas deju kolektīvu. Konkursam Unda pieteicās pati, bet  priecīgo vēsti pirmā saņēmu es, Undas klases audzinātāja.

 


  Labo ziņu, ka 6. aprīlī Undai jāpiedalās konkursā,  Undas  mamma ātri nodeva mūsu gudriniecei. Kā vēlāk  viņa stāstīja ,  Unda šim konkursam gatavojusies jau pagājušajā gadā, sekojot līdz visām pārraidēm, kā arī daudz lasot un mācoties. Televīzijā uzzinājām, ka uz konkursu bija pieteikušies 370 dalībnieki. Unda bija to 36 laimīgo vidū, kuri tika uzaicināti uz TV ierakstu. 
Pašas spēles ieraksts ilga apmēram 4 stundas , bet televīzijā  pavisam  pavadījām 6 stundas. Unda piedalījās otrajā pusfinālā, kurā finišēja ar vienādu punktu skaitu ar otru finālistu Nauri no Rīgas 49. vidusskolas. Tikai papildjautājums un ātrā reakcija deva Naurim saņemt CAN CAN picu ,bet Undai tika ISIC karte un žurnāla „Ilustrētā Junioriem” abonenta.

  Ļoti veiksmīga bija arī skolotāju spēle par torti- es pirmā pacēlu roku un atminēju dotā uzdevuma atbildi. Un tā ELVI torte ar Baikāla ezera  attēlu atceļoja uz mūsu skolu. Vēlā vakara stundā mēs priecīgi devāmies mājup, lai jau piektdien, 8. aprīlī, atkal dotos uz televīzijas finālu fināla ierakstu, kur satikās seši gudrākie spēles dalībnieki. Skatoties pārraides ,liekas ,ka viss notiek viegli. Tomēr tā nav , jo spēles laikā dalībniekiem jāspēj ātri lasīt, saprast, atbildēt. vajadzīga arī ātra reakcija , lai trešajā kārtā pirmais nospiestu atbildes pogu. Vari zināt atbildi, bet , ja netiec pie vārda, tad netiec arī pie punktiem.

  Finālu finālā mūsu Unda ieguva 4 vietu, atstājot spēli tikai trešās kārtas beigās. Mēs ļoti priecājamies par savu gudrinieci, jo viņa taču ir ceturtā no 36, vai pat no 370 , kuri bija pieteikušies konkursam. Vēlam Undai turpināt drosmīgi iet uz priekšu un rudenī startēt jau sesto klašu konkursā. 

  19. aprīlī gaidām mūsu skolā  raidījuma filmēšanas grupu, lai veidotu Undas vizītkarti. 

  Spēles  pusfinālu varēsim redzēt 6. maijā , bet finālu- 20. maijā.

  Paldies arī līdzjutējiem par izturību ieraksta laikā!

  Mēs, 5.b klase, ar Tevi lepojamies!

  Tā tikai turpināt  ,Unda!

Klases audzinātāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator