Konkurss „Superziķeris 2017”

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 08 Novembris 2016 12:58

  Šī gada 1. novembrī mēs, Marta Kazaka un Kristaps Upe, devāmies uz jaunatnes centru ‘’Vinda’’, lai piedalītos konkursā “Superziķeris 2017”. Šis konkurss ir 4.klasēm, un mēs pārstāvējām 4.a klasi.

 

  Kad ieradāmies, konkursa organizatori mums lika sastāties aplī, lai viena no skolotājām varētu izstāstīt, kā viss notiks. 1.kārtā bija jāveic divi uzdevumi. No 31 dalībnieka uz nākamo kārtu tiks izvirzīti 16 labākie .

  Mūs sadalīja divas grupās. Pirmā grupa palika pirmajā stāvā, lai izpildītu vienu no uzdevumiem, bet pārējie gāja uz otro stāvu. Mēs ar Kristapu bijām otrajā grupā, tāpēc mēs gājām uz otro stāvu. Otrajā stāvā bija auto modeļu trase, kur notika pirmais mums uzdotais uzdevums. Mūsu uzdevums bija apbraukt pēc iespējas vairāk apļus trīs minūtēs ar trases auto modeļu mašīnu, izmantojot doto pulti. Jābrauc bija tādā ātrumā ,lai mašīna nenokristu no trases. Bērniem, kas tajā laikā nebrauca, bija jāstāv ap trasi un, ja auto nokrīt, tas jāpaceļ un jāieliek vietā, lai braucējs varētu turpināt uzdevumu.  Tas nebija grūti.

  Kad uzdevums bija pabeigts, mēs devāmies uz pirmo stāvu izpildīt nākamo uzdevumu. Mēs iegājām  klasē un apsēdāmies pie galdiem, kur sākām uzdevumu. Uzdevums bija uztaisīt mašīnas modeli no papīra ar koka riteņiem. Šis uzdevums man patika vislabāk, jo to bija jautri veikt. Mašīna iznāca ļoti skaista, un mums ļāva tās ņemt līdzi uz mājām, bet ar to uzdevums nebeidzās. Gaitenī bija īpaša  koka palaišanas ierīce, un ar to mēs pārbaudījām mašīnas. Neiztika arī bez dažām avārijām.

  Kad visi bija pabeiguši izmēģināt savas mašīnas un attālumi bija nomērīti, mums bija dažas minūtes brīvā laika, kamēr aprēķināja rezultātus. Es pa šo laiku skatījos uz citu bērnu darbiem un vēl ripināju savu mašīnu. Kad rezultāti bija aprēķināti, mums atkal lika sastāties aplī un tad paziņoja, kuri tiks uz otro kārtu. Es un Kristaps kopā ar citiem tikām uz otro kārtu. Tas bija liels gods, un man bija prieks.

Nākamā kārta būs februārī. Es jau tagad ar nepacietību gaidu šo notikumu!

 

Marta Kazaka 4.a klase

Audzinātāja I.Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator