Vizuālās mākslas konkurss „Sprīdītis Latvijā”

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 26 Novembris 2018 10:29

5.c klases skolnieces Ilzes Gmizo konkursa „Sprīdītis Latvijā” radošais darbs

  Par godu Latvijas simtgadei Valmieras Dizaina un Māklas vidusskola sadarbībā ar Valmieras integrēto bibliotēku oktobrī izsludināja Valmieras pilsētas, Beverīnas, Burtnieku, Naukšēnu, Mazsalacas, Kocēnu un Rūjienas 1. - 12. klašu skolēnu vizuālās mākslas konkursu "Sprīdītis Latvijā".

 Konkursa mērķis un uzdevumi bija: 

  • Popularizēt Annas Brigaderes lugas „Sprīdītis” tēlu; 
  • Sekmēt audzēkņu radošo un māksliniecisko izaugsmi;
  • Rosināt interesi un mīlestību par dzimto vietu;
  • Iesaistīt skolēnus apkārtējās vides iepazīšanā un apzināt savas nacionālās kultūras un tradīciju bagātības.

 

Konkursā „Sprīdītis Latvijā” tika iesaistīti visi 4.- 6. klašu skolēni. Katram skolēnam bija iespēja, iepazīt Annas Brigaderes galveno varoni Sprīdīti, ko radošajā darbā varēja attēlot gan vēsturiskā, gan arī laikmetīgā stilā kādā no Latvijas skaistākajām vietām, jo „nekur nav tik labi kā mājās”. Skolēniem, kuriem bija interesantākās idejas, tika piedāvāts izstrādāt darbus uz A3 formāta lapām, veltot papildus laiku darbu veikšanai, nākot uz vizuālās mākslas konsultācijām vai  veicot to mājās. 

Konkursa dalībnieki, kuru darbi tika atzīmēti kā labākie, tika aicināti uz izstādes atklāšanu 14.novembrī plkst. 15:00 Valmieras integrētajā bibliotēkā, kur notika uzvarētāju apbalvošana. Mūsu skolu pārstāvēja un apbalvojumus saņēma Oto Kaupužs 3.a, Sofija Onofrijčuka 3.a, Luīze Estere Vilne 4.a, Marta Selecka 4.b, Vanesa Nikola Blūma 4.d, Rinalds Zelčs 4.e,  Katrīna Anna Ukasa 5.c un Ilze  Gmizo no 5.c klases.

Izstādē ir skatāmi arī Henrija Ankrava 3.b, Zanes Rēzijas Rudzītes 4.a, Sindijas Krieviņas 4.c, Anna Vērmanes 4.eklases darbi.  Izstāde notiks Valmieras integrētajā bibliotēkā līdz 15.decembrim.

Liels paldies, vēlos pateikt arī 3.a un 3.b klases audzinātājām Evitai Zvirbulei un Agnesei Neijai par skolēnu sagatavošanu konkursam, kā arī par konkursam izstrādātajiem darbiem Samantai Klaucānei 4.a, Elizabetei Elīzei Arstei 4.d, Annijai Liepiņai 4.dKatrīnai Dzērvei – Tāludai 4.c, Alisei Elizabetei Tīlenai 5.b. un Rebekai Bergai no 5.d klases. 

Marta Selecka no 4.b klases pie sava radošā darbiņa Valmieras integrētajā bibliotēkā

Apbalvotie skolēni - Vanesa Nikola Blūma 4.d, Rinalds Zelčs 4.e, Katrīna Anna Ukasa 5.c un Ilze Gmizo no 5.c klases ar vizuālās mākslas skolotāju Ilonu Mežinsku pēc izstādes atklāšanas.

Materiālu sagatavoja: vizuālās mākslas skolotāja Ilona Mežinska

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator