Vizuālās mākslas konkursi „PĻAVA” un „BITE, DABA UN ES”

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 31 Mai 2021 09:13

Mācību gada nogalē, kad galvenās tēmas ir izņemtas, paliek kāds brīdis arī konkursam, kurā piedalījās 4.- 6 klašu skolēni. Skolēniem tika piedāvāti divi konkursi un viens no tiem bija stilizēta ziedu „Pļava”, kura bija jāglezno guašas tehnikā, noklausoties Jāzepa Vītola simfonisko poēmu „Līgo” (1889). Bet otrais piedāvātais konkurss bija „Bite, daba un es”, kurā vajadzēja izveidot zīmējumu, kas vizuāli atspoguļo bišu dzīvi, bišu nozīmi dabas un cilvēka dzīvē, kā arī pievienot īsu aprakstu, kas ir attēlots radošajā darbā. Tieši šis konkurss ieguva lielāko skolēnu atsaucību un pieteikto dalību.

 „Vai zinājāt, ka 20. maijs ir Pasaules Bišu diena? Jā, tā ir diena, kuras galvenais mērķis ir izplatīt izpratni par bišu un citu apputeksnētāju nozīmi mūsu izdzīvošanā. Šī diena jau tiek atzīmēta šogad 287 reizi. Bites ir ļoti svarīgas cilvēku veselībai un planētai kopumā. Medum un citiem bišu produktiem ir ārstnieciskas īpašības, un bišu kā apputeksnētāju loma padara tās par nozīmīgām pārtikas apgādei.”, tā uzsāk radošā darba aprakstu 6.c klases skolniece Enija Podniece.

Ir paveikts liels un rūpīgs darbs, kad ar radošajiem darbiem mūsu skolu pārstāvēs 23 skolēni: Anete Ķīkule 4a, Ance Lote Klodža 4a, Enija Miķelsone 4b, Justīne Dumpe 4b, Liliāna Krūskopa 4b,  Zane Lapsa 4b, Emīlija Estere Zūpe 4b, Tomass Šmits 4c, Rūdolfs Prudņikovičs 5d,   Gabriela Kupena 5d,   Elizabete Ķepīte 5d,  Elizabete Lintere 5e,   Patrīcija Brēde 5e, Keita Niedre 6c,  Enija Podniece 6c, Nils Taube 6c,  Katrīna Dzērve-Tāluda 6c, Sindija Krieviņa 6c,  Estere Mačulāne 6c,  Marta Evelīna Apsīte 6e,  Paula Šeņavska 6e, Samanta Maksimova 6e un Nauris Kalniņš no 6e klases. 

Paldies visiem skolēniem, kas mēģināja, centās un radīja skaistus darbiņus mācību gada nogalē! Vēlam veiksmi mūsu skolas audzēkņiem konkursos un gaidīsim publicētos rezultātus www.medus.lv , kā arī mājas lapā www.vitoleni.lv jūnijā.

Materiālu sagatavoja vizuālās mākslas skolotāja ILONA MEŽINSKA

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator