Lepojamies! konkurss - Tu esi Latvijas dārgums

Drukāt
Izveidots Trešdiena, 02 Marts 2022 10:09

Tu esi Latvijas dārgums - konkurss

 Jau ilgus gadus par tradīciju kļuvis radošo darbu konkurss, kura rīkotāja ir Latviešu valodas aģentūra. Skolēni tiek aicināti izpausties rakstot par kādu no tēmām, kas aktuālas mums kā latviešu tautai. Šogad konkursa tēma bija ,,Tu esi Latvijas dārgums”.

 Konkursa dalībnieku skaits bija ļoti liels – 848 radošie darbi ( esejas, dzejoļi, domraksti un zīmējumi ) gan no Latvijas, gan latviešu skolām pasaulē – Vašingtonas, Ņujorkas, Ņūdžersijas, Briseles, Mineapoles, Tallinas u.c. No katras skolas varēja iesūtīt ne vairāk kā deviņus darbus.

  Žūrijas komisija spraigās diskusijās noteica labākos no labākajie, kuru vidū atzinību ir ieguvusi arī mūsu skolas skolniece Justīne Dumpe no 5.b klases.

Justīnes darbs: šeit

  Pandēmijas dēļ apbalvošanas un pateicības pasākums klātienē notikt nevar, bet žūrija sūta videosveicienu visiem radošo darbu autoriem.

  Arī šogad interesantāko darbu fragmenti tiks apkopoti un izdoti grāmatā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju, kurā izdotas jau piecpadsmit grāmatas. Sadarbībā ar Latvijas Radioteātri plānots veidot konkursa iestudējumu Latvijas Radio 1.

   Godalgoto darbu autori balvas un diplomus saņems savās skolās.

   Paldies Justīnei par ieguldīto darbu un mērķtiecību piedalīties konkursā, paužot savas domas un emocijas, pārbaudot un pierādot sevi radošā darbībā! Lai izdodas arī turpmāk!

 

Latviešu valodas skolotāja Ilona Ozoliņa

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator