Anna Šakena - IV Latvijas Mūzikas olimpiādes fināla dalībniece

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 09 Aprīlis 2015 10:32

 

  Pagājušajā nedēļā, 1. aprīlī, mūsu skolas 5.b klases skolniece Anna Šakena piedalījās IV Latvijas mūzikas olimpiādē Rīgā. Mūzikas olimpiāde notika četrās kārtās ,un šī bija pēdējā kārta ,kurā satikās labākie mūziķi no visiem  Latvijas novadiem. Anna pārstāvēja Vidzemes novadu, kur 3. kārtā Cēsīs ieguva 3. vietu. Mūzikas olimpiādes moto  bija-” Muzicē un saceri”. Olimpiāde sastāvēja no četrām daļām: 1.daļa rakstiskā- teorētiskie jautājumi, mūzikas klausīšanās un analīze,2. daļa - ritmizēšana, solfedžēšana,3.daļa- tautasdziesmas atskaņošana a capella koncertizpildījumā , 4. daļa- savas kompozīcijas atskaņošana. Olimpiādes finālā izpalika tautasdziesmas atskaņošana. Iespējams, ka žūrija pažēloja olimpiādes dalībniekus, jo tā ilga piecas stundas.

 

  Mūzikas olimpiādes norises laikā Anna ar savu ļoti meistarīgi sakomponēto  skaņdarbu koklei "Rīts pļavā"' iepriecināja LMA studentu žūriju, kuri novērtēja Annas skaņdarbu ar speciālbalvu

 ”Par brīnumainu meditatīvu noskaņu”. Studentu žūrijas balvas katrā vecuma grupā ieguva tikai trīs olimpiādes dalībnieki. Jaunākajā grupā startēja 17 dalībnieki. Tā kā Anna olimpiādē startēja pirmo gadu un bija viena no jaunākajām dalībniecēm savā grupā, tad esmu ļoti priecīga par viņas veikumu un ceru, ka nākamajās olimpiādēs Anna iegūs arī godalgotas vietas.

 Paldies par veiksmīgo startu gan Vidzemes novada olimpiādē, gan arī IV Latvijas Mūzikas olimpiādes finālā Rīgā.

Mūzikas skolotāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator