Valmieras Pārgaujas sākumskola turpina starptautiskā projekta InNature aktivitātes

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 21 Septembris 2020 10:33

Sākoties jaunajam mācību gadam, Valmieras Pārgaujas sākumskola turpina starptautiskā projekta “InNature – Innovations in schools inspired by solutions in nature” (2019-1-PL01-KA201-065655) aktivitātes.

InNature projekts ir saistīts ar biomīmikriju – pieeju, kas balstīta uz to, ka daba jau ir izstrādājusi ilgtspējīgas atbildes uz daudzām mūsdienu problēmām. Šī pieeja atklāj to, ka daudzus risinājumus var atrast, atdarinot dabas modeļus. Tādējādi InNature mērķis ir uzlabot skolēnu, vecāku, skolotāju un skolu vadītāju, kā arī neformālās izglītības pasniedzēju kompetences un izpratni par biomimīmikriju, izstrādājot un īstenojot aktivitāšu kopumu, kas saistīta ar šo pieeju.

 

Projekta mērķi:

•       Nostiprināt ilgstpējības principu skolās;

•       Izstrādāt jaunus mācību resursus mācību darbam  telpās un āra nodarbībām;

•       Nostiprināt STEAM kompetences skolā;

•       Uzzināt vairāk par ilgtspējību;

•       Uzzināt jaunas un inovatīvas metodes, kuras var izmantot skolās;

•       Paplašināt zināšanas par dabā balstītiem risinājumiem.

Sagaidāmie rezultāti:

Stratēģikais plāns biomīmikrijai Eiropas skolās– sastāv no pašreizējās labās prakses dažādās Eiropas valstīs attiecībā uz biomīmikriju dažādos kontekstos, kā arī novērtējums par iespēju pielāgot/ pārcelt šo praksi  sākumskolā un pamatskolā;

InNature rīki- sastāv no izglītojošu aktivitāšu, kas iepriekš izstrādātas un pārbaudītas klasēs, kopuma skolotājiem, kā arī izstrādātas rokasgrāmatas, kas ļaus patstāvīgi izmantot aktivitātes klasēs.;

InNature pasākumi – sastāv no 3 dienu aktivitātēm skolās, kuru laikā norisinās dažādas nodarbības un prezentācijas, lai iepazīstinātu un rosinātu iesaistīto interesi par šo tēmu.

            Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm un iesaistītajiem partneriem iespējams atrast interneta vietnē  http://innature-project.eu/the-project/ .

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator