InNature projekta jaunumi - decembris

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 01 Decembris 2020 09:58

Mūsu ikdiena uz Zemes, šķiet, vairs nav iedomājama bez klipšu aizdares apavos un apģērbos, saules paneļu baterijām, ātrgaitas vilcieniem, modernas arhitektūras celtnēm un daudzām citām inovācijām, kuras iedvesmojusi Daba.

Novembra nogalē Valmieras Pārgaujas sākumskola īstenoja projekta “InNature – Innovations in schools inspired by solutions in nature” (2019-1-PL01-KA201-065655) apmācības – vebināru skolotājiem un citiem projektā iesaistītajiem partneriem no Latvijas, Maltas, Portugāles, Grieķijas un Polijas.

 

Apmācību dalībnieki uzzināja daudz detalizētāk par biomīmikrijas jēdzienu un aktivitāšu rokasgrāmatu mācību stundu sagatavošanai skolēniem. Valmieras Pārgaujas sākumskola apmācību laikā projekta partnerus iepaīstināja ar sadarbības partneriem – Dabas un tehnoloģijas parku “Urda” un Dabas muzeju “Vides labirints” Alūksnē.

InNature projekts ir saistīts ar biomīmikriju – pieeju, kas balstīta uz to, ka daba jau ir izstrādājusi ilgtspējīgas atbildes uz daudzām mūsdienu problēmām. Šī pieeja atklāj to, ka daudzus risinājumus var atrast, atdarinot dabas modeļus. Tādējādi InNature mērķis ir uzlabot skolēnu, vecāku, skolotāju un skolu vadītāju, kā arī neformālās izglītības pasniedzēju kompetences un izpratni par biomimīmikriju, izstrādājot un īstenojot aktivitāšu kopumu, kas saistīta ar šo pieeju.

Nākamais InNature projekta pasākums ir 3 dienu aktivitātes projekta partneru skolās, kuru laikā norisināsies dažādas nodarbības un prezentācijas, lai iepazīstinātu un rosinātu iesaistīto interesi par šo tēmu.

Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm un iesaistītajiem partneriem iespējams atrast interneta vietnē  http://innature-project.eu/the-project/ .

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator