Šajā pavasarī projektā "InNature" iesaistītās izglītības iestādes uzsāk 30 aktivitāšu pilotprogrammu

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 26 Aprīlis 2021 10:48

Ko mēs varam ieraudzīt dabā?

Ko mēs varam mācīties no dabas?

Kā dabā esošie procesi var palīdzēt cilvēcei nodrošināt ilgtspējīgu attīstību?

Uz šiem un vēl citiem līdzīgiem jautājumiem atbildes mēģinās rast starptautiskā projekta “Innature – Innovations in schools inspired by solutions in nature” dalībnieki – skolēni un pedagogi, tostarp arī no Valmieras Pārgaujas sākumskolas.

Šajā pavasarī projektā iesaistītās izglītības iestādes uzsāk 30 aktivitāšu pilotprogrammu. Katrai projektā iesaistītajai izglītības iestādei jāīsteno 6 aktivitātes, sniedzot skolēniem izpratni par biomīmikrijas jēdzieniem un piemēriem no dabas, kā arī dodot iespēju pašiem skolēniem rast jaunas idejas, iedvesmojoties no dabas.

InNature projekts ir saistīts ar biomīmikriju – pieeju, kas balstīta uz to, ka daba jau ir izstrādājusi ilgtspējīgas atbildes uz daudzām mūsdienu problēmām. Šī pieeja atklāj to, ka daudzus risinājumus var atrast, atdarinot dabas modeļus. Tādējādi InNature mērķis ir uzlabot skolēnu, vecāku, skolotāju un skolu vadītāju, kā arī neformālās izglītības pasniedzēju kompetences un izpratni par biomimīmikriju, izstrādājot un īstenojot aktivitāšu kopumu, kas saistīta ar šo pieeju.

Nākamais InNature projekta pasākums - 3 dienu aktivitātes projekta partneru skolās – plānots rudenī, kuru laikā norisināsies dažādas nodarbības un prezentācijas, lai iepazīstinātu un rosinātu iesaistīto interesi par šo tēmu.

Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm un iesaistītajiem partneriem iespējams atrast interneta vietnē  http://innature-project.eu/the-project/ 

Informāciju sagatavoja Vineta Zēģele

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator