Skanīgais un veiksmīgais pavasara gaidīšanas laiks

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 20 Marts 2017 11:31

 

  Februāra beigas un marta sākums ir muzikālo kolektīvu konkursu laiks. Pēdējā mācību dienā,10. martā, kad lielākā daļa skolēnu devās marta brīvdienās, mūsu skolas vokālais ansamblis „Lai skan!”’ devās uz vokālās mūzikas konkursa ”Balsis”’ 2. kārtu Mazsalacā. Jau 1. kārtā ansamblis ieguva 1. pakāpes diplomu ar 42,33 punktiem un ceļazīmi uz 2. kārtu. Konkursā bija jāizpilda viena sava novada tautasdziesmas apdare  a capella izpildījumā. un otra obligātā dziesma no A. Sējāna dziesmu cikla. Patīkams pārsteigums bija, ka 2. kārtā meiteņu izpildījumu žūrija novērtēja ar augstāko pakāpi -47 punktiem( no max 50). Vēl liels prieks, ka vidējā B grupā mūsu „Lai skan!”’ ir otrs augstākais rezultāts visā valstī, pat apsteidzot A grupas augstākās pakāpes rezultātus. Vidējā vecuma A un B grupās kopā startēja 45 kolektīvi.

 

  Liels paldies par skanīgajām balsīm un lielo darba sparu  6. klašu meitenēm- Samantai Markus, Amandai Farnastei, Kristiānai Hānei, Sendijai Rozenšteinei, Sindijai Stīpniecei, Beatrisei Jaunītei, Rutei Nikolai Ērglei. Tagad darbs jāturpina , jo priekšā vēl fināls. Novēlu meitenēm izturību un lielu dziedātprieku!

  24. februārī popgrupa ”Lai skan!” un meiteņu trio „A.S.A.”’ piedalījās VIA un popgrupu konkursā „No baroka līdz rokam”’ iegūstot 1. pakāpes diplomus ( 43,66) un ( 42,33). Šajos kolektīvos uzstājās arī mūsu skolas absolventes, kuras šajā kolektīvā jau dziedājušas iepriekšējos gadus. Paldies  mūsu skolas meitenēm Amandai Farnastei un Samantai Markus un Almai Danielai Caunei (VPĢ)- trio „A.S.A.”’ un pārējām mūsu skolas absolventēm- Annai Šakenai, Ancei Annai Alksnītei un Evelīnai Vīksnei ( VPĢ)  par ieguldīto darbu un prieku dziedāt šādā sastāvā. „Lai skan!”’  kopā dziedāja visas sešas meitenes. 2. martā notika arī Valmieras pilsētas un novadu mūzikas olimpiāde, kurā arī mūsu skolu  pārstāvēja  5.a klases skolniece Anete Everte un 6.a klase skolniece Samanta Markus. Priecājamies, ka jaunākajā grupā no 12- 15. gadiem, 4. vietu un atzinību ieguva Anete Everte , atpaliekot tikai vienu punktu no 3. vietas . Ļoti tuvu bija arī Samanta Markus, iegūstot 6. vietu no 16. dalībniekiem.

Mūzikas skolotāja un kolektīvu vadītāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator