Iepriecina Ralfu debija pirmajās sacensībās ārpus Latvijas

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 29 Septembris 2016 08:44

1. FOTO: Arturasz Photography, fotoattēlā: Ralfs Baldiņš / 2. FOTO: Toms Karlivāns, fotoattēlā: Ralfs Jurjānis 

  Ar nevis krāsaino lapu, bet spožo medaļu birumu iesākušās Lietuvas rudens sacensības Vidzemes sporta asociācijas airēšanas slalomistiem. Sestdien, 24.septembrī dažādās kategorijās pārliecinoši izcīnīti Kauņas čempionu tituli, netrūka arī vicečempionu gods un citas augstas vietas.

  Uzdevuma: "Lietuvas sacensību debija plus uzvara C1 laivu klasē U12 vecuma grupā", atrisinājums ir Valmieras Pārgaujas sākumskolas izglītojamais Ralfs Baldiņš. Viņa pirmais starts ārpus Latvijas izdevās zelta vērts. 

  K1 laivu klasē U12 vecuma grupā Vidzemes sporta asociācijai 2. un 4.vieta. Baltkrievijas vienaudzis aizsteidzās garām Ralfam Baldiņam, bet Kauņas divpadsmitgadnieks - Ralfam Jurjānim, kuru diemžēl no medaļām un vicečempiona goda aizvirzīja skarbās soda sekundes.

  Kauņas čempionāts bija abu Ralfu ugunskristības plašāka mēroga kā Baltija sacensībās, jo dalībnieku vidū bija arī spēcīgā Minskas kluba "River Riders" pārstāvji, un valmieriešu cīņa ūdens trasē bija apņēmības pilna un mērķtiecīga.

  Nākamajā dienā pēc Kauņas čempionāta - svētdien, 25.septembrī Viļņas priekšpilsētā Grigišķē norisinājās Lietuvas kausa izcīņa airēšanas slalomā. Vokes upes straujā un seklā trase ar saviem viscaur un pēkšņi esošajiem akmeņiem airētāja acīs ir viena no bīstamākajām tieši notikumu neparedzamības dēļ.

  Populārākajā K1 laivu klasē vīriešiem startēja 56 kajakisti. Tas nesabiedēja Valmieras Pārgaujas sākumskolas audzēkņus Ralfu Jurjāni un Ralfu Baldiņu. Abi atzinīgi novērtējami bija kapājuši jau iepriekšējā dienā Kauņas čempionātā. Viņi spēja izturēt fizisko slodzi un psiholoģisko spriedzi, neskatoties uz to, ka Lietuvas kausā viņi tika iemesti kopējā jauniešu katlā (U18), nevis "gonkoja" savas vecuma grupas ietvaros.

  Nav izslēgts, ka Vidzemes sporta asociācijas mazie censoņi tieši šobrīd ir treniņā, lai gatavotos Baltijas sezonas noslēdzošajām sacensībām Rīgā un Valmierā. J

Informācija:

Airēšanas slaloma apvienības

Preses dienests

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator